KASPERSKY SALES NETWORK | CORPORATE SOCIAL RESPONSABILITY | CAREER  
 

Ascom

ASCOM NETWORK TESTING

Ascom Network Testing нуди експертиза и решенија што им овозможуваат на безжичните оператори проширување на капацитетот на мрежата, подобрување на оперативната ефикасност и нудење на премиум сервиси на крајните клиентите. Ascom развива сопствена линија на решенија за тестирање на мобилната мрежа, мониторинг и постобработка на резултатите, решенија што се проверени и докажани од страна на мобилните оператори со децении под брендот TEMS. Денес, тие решенија овозможуваат тестирање директно на терен (во возење, во затворени простории, автономни) на мобилните мрежи и автоматска постобработка на податоците собрани преку овие мерења.

TEMS е водечка технологија што се користи од страна на мобилните оператори за мерење, анализа и оптимизиција на нивната мобилна мрежа.

Ascom Network Testing го нуди портфолиото TEMS, комплетен сет на доверливи решенија за Drive Testing, анализa, бенчмаркинг и следење на перформансите на мобилната мрежа.

Ascom Network Testing е Drive Test лидер за безжични комуникации со скоро 40% удел на пазарот. Со 650+ клиенти во повеќеод 130 земји, вклучувајќи ги 20-те мобилни топоператори, големи инфраструктурни добавувачи и даватели на услуги, TEMS е најдокажана технологија во светот за имплементирање, мониторинг и обезбедување на квалитетна услуга за широкопојасни безжични мрежи.

TEMS Производи:

  • TEMS Automatic
  • TEMS Capacity Manager
  • TEMS Discovery
  • TEMS Investigation
  • TEMS MobileInsight
  • TEMS Monitor Master
  • TEMS Pocket
  • TEMS Symphony

For more info contact us at:
ascom@kabtel.com.mk