KASPERSKY ПРОДАЖНА МРЕЖА | ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ | КАРИЕРА  
 

Nexans
NEXANS
Nexans e интернационална компанија со комерцијални активности во повеќе од 65 држави, со 300 индустриски постројки во 40 држави и повеќе од 25.000 вработени. Како иницијатор и носител на национални и меѓународни стандарди, Nexans во 2011 година оствари продажба од 7 милијарди евра со што ја потврди својата доминација на светскиот пазар.

Nexans е изгласан за „Cabling Supplier of the Year 2011“ и „Cabling Supplier of the Year 2012“, од страна на читателите на европското списание Netcomms. Исто така е избран за „Structured Cabling Vendor of the Year 2013“ на Network World Middle East Awards 2013.

Nexans  располага со сеопфатна палета на производи за телекомуникациски, енергетски и кабелски системи со клучен фактор кај 4 најважни полиња:

  • инфраструктура (напонски мрежи, железници, телко-оператори, аеродроми...),
  • индустрија (нафтена индустрија, железнички композиции, автомобилска индустрија, роботика, поморска индустрија, воена и воздухопловна индустрија, атомски централи, ветерници...),
  • градежништво (кабли за електрична  инсталација, кабли за противпожарна заштита...) и
  • Local Area Network (физички инфраструктурни решенија, интелигентно инфраструктурно раководење).
Nexans гради иднина преку иновации ‒ Nexans решенијата се во центарот на најсовремените технолошки достигнувања:  
  • Horns Rev: Најголем систем на ветерници во светот,
  • Queen Mary II: Најголемиот крстосувачки брод во светот,
  • Transrapid: Првиот магнетен левитирачки воз во Шангај,
  • Petronas Towers: 2 супероблакодери во Малезија,
  • Airbus A380: Нова генерација на патнички авион.
Nexans достигнувања кои се за одбележување:
1-ви: Cat 6 кабел
1-ви: Cat 6 конектор (патентирана технологија)
1-ви: ЕДИНСТВЕН и СТАНДАРДИЗИРАН RJ45 формат на Cat 7 конектор
1-ви: Во развој на мултимодно влакно за пренос на Gigabit Ethernet на дистанци преку 1.000 m

Nexans, за разлика од други компании за кабелски решенија, ги нуди СИТЕ компоненти што се употребуваат во системот, меѓу кои:

За повеќе информации:
nexans@kabtel.com.mk

Разгледај ги Nexans бакарните производи
Разгледај ги Nexans оптичките производи
Разгледај ги Nexans LanSense производите

Бакар
Оптика
LanSense