KASPERSKY ПРОДАЖНА МРЕЖА | ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ | КАРИЕРА  
 

Zentyal

Едноставна за употреба и прифатлива ИТ-инфраструктура

Изворна компатибилност со Microsoft актив директориум и Microsoft Exchange сервер.

Zentyal овозможува управување на целокупната ИТ-инфраструктура на малите и средни компании, од сервер до клауд, преку едноставен графички интерфејс. Zentyal решенијата се изворно компатибилни со Microsoft активен директориум и Microsoft Exchange сервер, овозможувајќи миграција на постоечките системи на едноставен и транспарентен начин.

Централизираното управување на корисниците и групите, независно од мрежните сервиси или локацијата на различните канцеларии овозможува значителна заштеда во време и придонесува да се избегнат грешки при конфигурирање, гарантирајќи максимална системска достапност.

Zentyal-решенијата се специјално дизајнирани да одговорат на потребите на малите и средни компании и нивните локални ИТ-провајдери.

Во средина со рапиден пораст на ИТ-услуги, а ограничен буџет, Zentyal-базираните решенија се крајно кункурентни од причина што ги овозможуваат сите неопходни функционалности, а притоа побаруваат малку време за нивна имплементација и одржување.

За повеќе информации контактирајте нé на: zentyal@kabtel.com.mk

Пошта и колаборациски сервер

 • Пошта, календар, контакти
 • Синхронизација со мобилни уреди
 • Инстантни пораки
 • Изворна компатибилност со Microsoft Exchange

Канцелариски сервер

 • LDAP-директориум
 • Компатибилност со Microsoft актив директориум
 • Поддршка за полиси на групи од објекти и организациони единици
 • Размена на документи и домејн-сервиси
 • Делење печатач
 • Заштита и поврат на податоци

Мрежна инфраструктура

 • DHCP, DNS & NTP сервер
 • Сертификационо тело
 • Web и FTP-сервер
 • Управување со непрекинато напојување

Гејтвеј и заштита од напади

 • Конфигурирачки мрежни интерфејси
 • Напреден фајарвол и рутирање
 • Квалитет на сообраќај
 • Напреден HTTP-прокси
 • Каптивен портал и RADIUS
 • Виртуелни приватни мрежи
 • Заштита од напади
 • Филтер на поштата