News & Events

Sophos_Kabtel-detekcija-i-ogovor-na-zakani-TDR
Cybersecurity News & Events Solutions

Водич за детекција на закани и одговор во реалниот свет – I дел

Детекцијата на закани и одговор (Threat Detection and Response  – TDR) е методологија која им ...

post-manufacturing-award-en
News & Events Success Stories Technical security

Награда за извонредност во производството за 2020!

Иако изминатава година во фокус беше соочувањето со пандемија на коронавирус, нашиот партнер OLYMPIA...

Kabtel_Olympia_electronics-resenija-za-magacini-web
News & Events Technical security

Напредок во системите за детекција на пожари!

Дваесет и првиот век донесе нови предизвици и нови опасности кои придонесуваат за потреба од поголем...

Kabtel-Nexans-trening-centar-specijalisticka-obuka-instalateri
News & Events Solutions

Nexans Cabling Solutions Expert Level Certification

КАБТЕЛ од 2004 година е сертифициран NEXANS регионален тренинг-центар во Македонија, кој редовно одр...

XG-firewall-Xstream-Sophos-Kabtel
Cybersecurity News & Events

Sophos именуван за визионер на 2020 Gartner Magic Quadrant за Firewall

Постојано чекор напред пред развојот на заканите Gartner го именуваше Sophos за еден од двајцата виз...

Kaspersky-new-transparency-center-Switzerland
Cybersecurity News & Events Success Stories

KASPERSKY – нов центар за транспарентност во Северна Америка!

Kaspersky ја заврши релокацијата на дата-процесирањето во Швајцарија и отвора нов центар за транспар...

ransomexx-header
Cybersecurity News & Events

За они кои веруваат дека Linux е недопирлив – RansomExx постои!

Малициозен софтвер за Linux Бидејќи компаниите најчесто користат мешана околина на сервери со Window...

Nakivo case study
News & Events Solutions

КАБТЕЛ – Partner на Nakivo!

Зошто го одбравме NAKIVO за бекап на вашите податоци? 15.000+ клиенти во 140 земји Заштита на 8.000...

Sales Manager pozadina
News & Events

КАБТЕЛ вработува Специјалист за Продажба!

КАБТЕЛ ДООЕЛ има потреба од Специјалист за продажба (Sales Specialist), кој ќе му се придружи на наш...

Ransomware-Kaspersky-Kabtel
Cybersecurity News & Events Solutions

Ransomware експлозија во 2020

Меѓу другите проблеми, 2020 година ќе остане запаметена и како година на експлозивен раст на ransomw...

KABTELS SOPHOS InterceptX
Cybersecurity News & Events Solutions

Sophos – лидер за менаџирање со мобилни закани на ID

Решенијата на Sophos најдобри за мобилни закани Sophos е признаен како лидер во извештајот IDC Marke...

Wifi6
News & Events WiFi

EnGenius EWS377, Meraki MR55, Extreme Networks AP-650, или Cisco Catalyst C9115 – кој е најбрзиот?

Kој е најбрзиот Wi-Fi 6 рутер? Тестирани се четири Wi-Fi 6 рутери на компаниите Extreme Networks, Ci...