SOPHOS-GARTNER-ENDPOINT-2022-KABTEL-LEADER-LIDER
Cyber security News & Events news&blog Recommendations Solutions Success Stories Бекап Достигнувања и награди ИТ Решенија Кибер безбедност

Sophos 13-ти пат лидер на Gartner

Возбудени сме што можеме да објавиме дека Sophos уште еднаш е прогласен за лидер во Gartner® Magic Quadrant™ за платформи за заштита на крајната точка (EPP) за 2022 година. Ова го означува 13-то последователно признание на Sophos како Лидер.

Лидер, повторно

Клучен фактор, кој придонесува за континуираната позиција на лидер, е немилосрдниот фокус на иновациите. Додека заканите и оперативните опкружувања еволуираа во последните 13 извештаи, Sophos продолжи да ги заштитува клиентите дури и најнапредните напади.

Услугите и производите на Sophos се напојувани од Sophos X-Ops, разузнавачка единица за закани меѓу домени, која обединува длабока експертиза во околината за напад. Вооружени со ова длабоко разбирање, Sophos гради моќна, ефикасна одбрана дури и од најнапредните закани. Неспоредлива заштита од ransomware, со вештачка интелигенција за длабоко учење, спречување на експлоатација и ублажување на активните противници при заштитата на крајната точка.

Со понатамошното унапредување на лидерството во сајбер-безбедноста, неодамна лансирајќи ја ново подобрената услуга Sophos MDR, Sophos е првиот продавач на безбедност на крајната точка што испорачува MDR и во сопственото портфолио на производи, како и во постојните безбедносни распоредувања на клиентите. Sophos MDR сега интегрира телеметрија од крајна точка на трета страна, заштитен ѕид, облак, идентитет, е-пошта и други безбедносни технологии како дел од Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, дополнително забрзувајќи го откривањето и одговорот на заканите.

MDR – најдоверлива услуга

Sophos MDR е најдоверливата услуга за MDR во светот, која заштитува повеќе од 15.000 организации од напредни закани, кои технологијата сама по себе не може да ги спречи. Се однесува на растечката потреба за флексибилни управувани услуги и опции за одговор на закани, заштитувајќи ги сите клиенти – почнувајќи од мали бизниси до големи корпорации, каде и да се наоѓаат.

Дознајте повеќе за решенијата и побарајте совети за тоа како Sophos MDR може да ви помогне од инженерите за безбедност на КАБТЕЛ, Платинум партнер на SOPHOS  за Македонија.

Двојното признание е двојна чест

Признанието Gartner Magic Quadrant за лидерското рангирање на платформата за ендпоинт заштита (EPP) откако Sophos беше прогласен за избор на клиенти на Gartner® Peer Insights™ за 2021 година за најдобра платформа за заштита на крајните точки.

Признанието во Gartner Magic Quadrant за EPP и именуван како Gartner Peer Insights Customers’ Choice Choice за EPP е огромна чест и доказ за квалитетот на заштита и услуга што Sophos ги обезбедува за своите клиенти.

Прочитајте го целосниот извештај на https://www.sophos.com/en-us/report/magic-quadrant-endpoint-protection-platforms и побарајте бесплатни пробни верзии на решенијата на Sophos.

Повеќе за Gartner тука.