Продукти и решенија

Разновидни управувани безжични решенија

 • Портфолиото на мрежни решенија на EnGenius вклучува сеопфатна линија на управувани и не управувани безжични решенија, прекинувачи Gigabit и IP-базирани системи за надзор кои овозможуваат поврзување со долг дострел, робусни карактеристики и разновидност од водечка класа во однос цена / перформанси.

  Во својата понуда, Engenius вклучува производи за задоволување на сите потреби и сценарија, од мали SMB мрежи до големи и сложени Enterprise Wi-Fi распоредувања. Достапни во варијанти On-premise, Semi-Cloud или целосно управувани со Cloud, безжичните решенија на Engenius се тука за да обезбедат квалитетно покривање со Wi-Fi, голема сигурност, едноставна склабилност и моќни опции за управување.

 • company

  EnSky е мрежно решение за Wi-Fi 6 за сите оние бизниси на кои им е потребна управувана, безжична мрежа плаг енд плеј, функционална, за своите вработени и клиенти. EnSky ви овозможува да градите, распоредувате и надгледувате моќна управувана внатрешна и надворешна безжична мрежа што може да се интегрира со останати физички, но и мрежи во други околини. Без разлика дали имате мала канцеларија, голема канцеларија или географски дисперзирано претпријатие, хардверот и софтверот на EnSky исполнуваат било какви деловни WiFi-побарувања. Поддршката за Wi-Fi 6 на EnSky (802.11ax) обезбедува одлична опција и за во иднина за деловните субјекти кои потенцијално би опслужувале и зголемен број мрежни уреди со подобри конекции и зголемени побарувања.
  Пакетот хардвер и алатки на решението EnSky вклучуваат:

  • Внатрешни и надворешни пристапни точки(АП)
  • Layer 2 мрежна моќност врз Ethernet (PoE) свичевите
  • Контролер SkyKey за лесно поставување и конфигурација
  • Неколку опции за управување со софтверот

 • cloud-1

  EnGenius Cloud обезбедува сигурни перформанси, предвидлива анализа и увид во реално време за да им овозможи на компаниите да се фокусираат на развивање на нивниот бизнис. Согласно со големината на компаниите, дури и за малите и средни компании со ограничен буџетски и ИТ капацитет, се достапни сигурни и ефикасно управувани мрежи.

  Едноставна – со инсталацијата на plug-and-play EnGenius Cloud, администраторите можат брзо да го распоредат EnGenius Cloud. Не е потребно подолго поставување или комплексна интеграција. Користејќи ја апликацијата EnGenius Cloud, бизнисите можат лесно да создадат мрежа и да конфигурираат пристапни точки од која било локација.
  Smart – Вештачката интелигенција (AI) му овозможува на EnGenius Cloud да ги предвиди проблемите, пред да се појават и да обезбеди точни препораки за проактивно подобрување на перформансите. Советничкиот одбор на EnGenius Cloud користи АИ за континуирана анализа на мрежите и пријавување на потенцијални проблеми, честопати пред нивно појавувањеи.
  Сигурна – Со најдобриот договор за ниво на услуги (SLA) на тековните решенија за компјутерски облаци, EnGenius Cloud гарантира 99,99 проценти uptime за дури до 100,000 уреди по корисник. Користејќи ја најновата технологија и опрема за компјутерски без сервер, EnGenius Cloud ја одржува мрежата да работи со врвни перформанси, дури и со стотици истовремени задачи.
  Безбедна – Со вградени најсовремени безбедносни протоколи, EnGenius Cloud користи дво факторна автентикација за да се осигура дека само овластените уреди се во мрежата. Со криптирање на податоците, EnGenius Cloud ги чува управуваните податоци безбедни, додека ги пренесува низ мрежата помеѓу уредите.

lifetime-waranty-1
Придобивки

Искористете ги придобивките од модерното, сигурно и лесно управувано решение за Wi-Fi на Engenius.

 • Поедноставено централно управување
  Визуелно богато управување со мрежата, што се подесува за неколку минути. Лесно скенирање, регистрирање и автоматско поврзување на мрежните уреди и централен менаџмент.

 • Продолжете без проблеми

  Следете ги перформансите на вашата мрежа на екран со визуелно богат увид. Минимизирајте ги застојот и одржувањето со автоматско закажано ажурирање на хардверскиот firmware.

 • Скалирање според големината на бизнисот и потребите

  Отстранете ги или преместете ги мрежните уреди без проблем, од мрежа на мрежа. Лесно проширување на мрежите при раст на вашиот бизнис.

 • 24/7 Контрола, мониторинг и решавање на проблеми

  Посочете ги и решете ги нефункционалните точки, од било каде, во кое било време, пред да има влијание на бизнисот.

 • Бизнис класа решение по достапна цена

  Мрежни точки за пристап и прекинувачи до бизнис-класа. Целосно бесплатно решение за управување, без дополнителни лиценци.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • healthcare

  Здравство

  Поддржете апликации во реално време и обезбедете збогатени услуги за медицинскиот персонал и пациентите.

 • retail

  Трговија

  Поедноставете ги малопродажните процеси во продавниците и магацините со брза и сигурна врска за PDA или слични уреди.

 • public-sector

  Јавни средини

  Збогатете го искуството на посетителите во парковите, плоштадите, пешачките зони или останатите јавни места, со стабилна Wi-Fi мрежа.

 • hotel

  Гостопримство

  Обезбедете Wi-Fi со голем капацитет низ целиот објект и осигурете го задоволството на гостите со оптимални перформанси на мрежата.

 • education

  Образование

  Испорачајте ја брзината, опсегот и безбедноста потребни за Wi-Fi мрежите во образовни средини со висока густина..

ЗА ВЕНДОРОТ

EnGenius

EnGenius е водечка глобална марка за производство на Senao Networks, Inc. и експерт за мрежи за безжична комуникација и радио (RF) технологија со седиште во Тајван. Компанијата е пионер во комуникациските решенија  и креира разноврсни продукти за безжични решенија, наменети за домовите, малите бизниси и претпријатијата, со преформанси од бизнис класа – по секому достапна цена. Производите на EnGenius се дизајнирани да креираат мрежи со голем ранг, одлични брзини, робусна безбедност и лесна употреба.

Основана во октомври 2006 година, како спан-оф и во целосна сопственост на подружницата на Senao Networks Inc., EnGenius е присутен во 7 земји низ светот преку своите регионални канцеларии и центри за истражување и развој, вработувајќи над 450 квалификувани експерти.

На македонскиот пазар, EnGenius ги нуди своите решенија преку својот официјален дистрибутер и златен партнер – КАБТЕЛ дооел, Скопје.

0+

Години искуство

0

R&D центри

0земји

Регионални канцеларии

0+

Квалификувани експерти

Искористете ги придобивките од модерното, сигурно и лесно управувано решение за Wi-Fi на Engenius.

EnGenius

За повеќе информации во врска со понудата на EnGenius, преземете ја брошурата

Cloud Менаџирани Решенија

On-Premises Решенија