Продукти и решенија

Одлучна технологија за одлучувачки моменти

 • Затоа најреспектираните брендови и најголемите организации во светот се потпираат на Thales, за да им помогнат да ги заштитат и обезбедат пристапот до нивните најчувствителни информации и софтвер каде и да се креираат, споделуваат или складираат – од облак и центри за податоци до уреди и мрежи. Решенијата на Thales им овозможуваат на организациите безбедeн трансфер кон облакот, да постигнат усогласеност со довербата и да создадат поголем бенефит софтверот и услугите што ги користат милиони потрошувачи секој ден.
  Како светски лидер во заштитата на податоците и софтверот, Thales обезбедува сè што им е потребно на организациите за да ги заштитат, да управуваат со своите податоци, идентитети и интелектуална сопственост – преку напредно шифрирање, управување со пристап и лиценцирање на софтвер. Без разлика дали станува збор за обезбедување облак, заштита на дигитални плаќања или градење софтвер за IoT, организациите ширум светот се потпираат на Thales за самоуверено да ја забрзаат нивната дигитална трансформација.
 • data-encryption-white-512

  Решенија за шифрирање на податоци при мирување

  Без оглед дали складирате податоци во вашиот центар за физички податоци, приватен или јавен облак или во апликација за складирање од трета страна, правилното криптирање и управувањето со клучевите се клучни фактори за да се обезбеди зачувување на чувствителните податоци и вашата организација да ја одржува усогласеноста.
  Само Thales може да понуди грануларна криптирање и контрола врз пристап заснована на улоги за структурирани и неструктурирани податоци во бази на податоци, апликации, датотеки и контејнери за складирање. Со централизиран  key management и цврста доверба, организациите можат да обезбедат нивните master key и податоците да останат безбедни.

 • key-management-white-512

  Enterprise Key Management

  Штом една организација криптира податоци за трети лица – сервери, инфраструктура за складирање и уреди, централизираниот key management  треба да обезбеди генерирање, дистрибуција, складирање, ротирање и укинување / уништување на криптографски клучеви поврзани со тие шифрирани податоци, каде и да се наоѓа.
  Enterprise Key Management solutions на Thales, им овозможува на организациите централно управување и складирање на криптографски клучеви и правила за уреди од трети лица, вклучувајќи ги Microsoft SQL TDE, Oracle TDE и производи за шифрирање во согласност со KMIP. CipherTrust Enterprise Key Management обезбедува робустен, стандардно-базирана платформа кey мanagement за криптирање заради различните извори. Ги поедноставува административните предизвици околу управувањето со клучевите за криптирање, за да се осигура дека клучевите се безбедни и секогаш обезбедени со овластени услуги за шифрирање.

 • network-encryption-white-512

  Мрежна енкрипција

  Решенијата за шифрирање на мрежата на Thales им овозможува на клиентите единствена платформа за шифрирање насекаде – од мрежен сообраќај помеѓу центрите за податоци и седиштето, до центри за бекап и репликации, без оглед дали се on premises (физички) или во облак. Ригорозно тестирани и сертифицирани, нашите решенија за мрежно криптирање се проверени од организации како што се Агенцијата за одбранбени информациони системи (DISA UC APL) и НАТО. Сертифицирани FIPS 140-2 L3, заеднички критериуми, НАТО, UC APL, мрежите на Thales Network Encryptor се претпочитаат од водечките финансиски институции на пазарот, телекомите и другите трговски организации и влади во повеќе од 35 земји.

 • PKI-white-512

  Безбедносни решенија на PKI

  Се потпираат на инфраструктурите со јавен клуч (PKI), за да се обезбеди широк спектар на дигитални апликации, валидирајќи сè, од трансакции и идентитети до синџири на снабдување. Сепак, слабостите во инфраструктурата претставуваат значителен ризик за организациите кои се потпираат само на PKI за заштита на дигиталните апликации.
  Thales нуди решенија за управување со клучеви за криптирање кои ќе ви помогнат да ги заштитите клучевите во срцето на PKI, како и токени за проверка заснована на PKI кои ги користат безбедносните придобивки што ги нуди PKI, за да обезбедат сигурна заштита на идентитетот. Овие решенија се достапни on-premise и cloud.

Придобивки

Безбедносни решенија на кои можете да им верувате

 • Заштита на податоци од закани во развој

  Имајте корист од доверливоста, интегритетот и достапноста при одбрана на вашата организација од заканите во развој со решенијата за заштита на податоците на Thales.

 • Зајакнување на безбедноста и усогласеноста

  Исполнете ги барањата за усогласеност и најдобрите практики за заштита на податоците со докажани, високи перформанси и скалабилни решенија за заштита на податоците.

 • Оптимизирајте ја ефикасноста на персоналот и ресурсите

  Thales е хипер фокусиран на лесна употреба, апликиции за автоматизација и одговорно управување за да ги увери вашите тимови брзо распоредување, безбедности следење на заштитата на вашиот бизнис.

 • Намалете ги вкупните трошоци за сопственост

  Портфолиото за заштита на податоците на Thales, обезбедува сеопфатен скалабилен сет на производи за безбедност на податоци и решенија, со можност за проширување и со докажани во обезбедувањето како на традиционални, така и на нови технологии.

Престанете да трошите време и пари на други технологии. Контактирајте нè веднаш.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • banking

  Финансии

  Им помага на давателите на финансиски услуги да ги заштитат своите клиенти, да ги исполнуваат стандардите за усогласеност на безбедноста на податоците на владата и индустријата, да ја олеснат ревизијата на безбедноста и да избегнат штета на угледот предизвикана од кршење на податоците..

 • law-enforcement-white-512

  Спроведување на законот

  Thales обезбедува далечински пристап, автентикација со повеќе фактори и можности за криптирање, кои обезбедуваат безбедност на податоците во согласност дури и со најстрогите правила.

 • healthcare

  Здравство

  Флексибилни решенија за безбедност на податоците за здравствена заштита на Thales помагаат во зајакнување на безбедноста на организацијата и позицијата на усогласеност и ги поддржува барањата на корисниците за пристап до податоците за пациентите.

 • retail

  Трговија

  Решенијата на Талес можат да им помогнат на трговците да ги заштитат своите податоци и да ги исполнат барањата за PCI DSS, а исто така драматично да ги намалат трошоците и комплексноста поврзана со регулаторната усогласеност..

 • government

  Владини институции

  Талес обезбедува решенија кои им помагаат на владините агенции и нивните организации да ги обезбедат своите податоци и да бидат во согласност со законите.

 • education

  Образование

  Решението за безбедност на податоци на Vormetric ги обезбедува потребните карактеристики за образовните институции да ги обезбедат своите податоци и да бидат во согласност со владините регулативи и индустриските стандарди.

за вендорот

Thales

Основана е во 1968 година, Тhales им помага на деловните субјекти и на владите да имаат доверба во милијардите дигитални интеракции што ги имаат со луѓето. Менаџирањето и заштитата на податоците на Thales им помагаат на банките да разменуваат средства, луѓето ги преминуваат границите, енергијата да станува попаметна и многу повеќе. Повеќе од 30.000 организации веќе се потпираат на решенијата на Thales за да го потврдат идентитетот на луѓето и нештата, да дадат пристап до дигитални услуги, да анализираат огромни количини на информации и да шифрираат податоци. На почетокот на 2019 година, Тhales ја купи меѓународната компанија за безбедност, Gemalto и ја комбинираше со своите постојни дигитални орудија за да создаде нов лидер во дигиталната безбедност. Организациите низ целиот свет  во процесите на дигитална трансформација треба да има корист од нашите заеднички иновации.

 Тhales работи на глобално ниво, со над 200 владини програми и безбедносни решенија распоредени во 180 земји во светот.

КАБТЕЛ е Key Industry Partner за Тhales.

0+

Години искуство

0

Организации

0

Земји

0

Владини програми

0

Вработени

За повеќе информации во врска со понудите на Thales, преземете ги брошурите за производи

Network Encryption

Data at Rest Encryption

Key Management

PKI Solutions