#1 VM Backup & replications

Обновување при катастрофи

Продукти и решенија

Решенија за заштита на податоците за мали, средни компании и ентерпрајс.

 • NAKIVO Backup & Replication е брзо, доверливо и достапно решение за заштита на податоци и репликации и за МСП и за големите претпријатија. Aвтоматизиран и доверлив, NAKIVO Backup & Replication нуди бизнис функционалности, а е едноставен и лесен за употреба.

 • backup-new-white-64x64-1

  Backup

  Со NAKIVO Backup & Replication, можете со сигурност да ги заштитите вашите физички, виртуелни, облачни и SaaS средини, да обезбедите постојаност на податоците за апликацијата, да ги подобрите перформансите на резервната копија и да ја намалите големината на резервната копија.

 • • Резервна копија на ВМ: Создадете дополнителен бекап на VMware, Hyper-V и Nutanix AHV ВМ сликовно базиран.
  • Резервна копија на физички машини: Создадете дополнителни резервни копии на Windows and Linux физички сервери и работни станици, сликовно базирани.
  • Резервна копија на Saas: Резервна копија на податоците на Microsoft Office 365, како што се размена на поштенски сандачиња и индивидуална е-пошта.
  • Поддршка на апликации: Обезбедете ја конзистентноста на апликациите и базите на податоци, како што се Microsoft Exchange, AD, SQL, Oracle, SharePoint итн.
  • Резервна копија на лента: Испратете резервни копии до библиотеките за физички ленти и AWS VTL; лесно управувајте со лентни уреди, касети и бекапи.

 • • Резервна копија заснована врз политика: Автоматско правење резервна копија од машини што одговараат на правилата на политиката, засновани на различни критериуми.
  • Резервна копија: Креирајте копии од резервните копии и испратете ги на оддалечена страница или јавен облак.
  • Глобална дедупликација: Дедуплицирајте резервни копии низ целото складиште за бекап, без оглед на платформата.
  • Инстанто потврдување на резервната копија: Веднаш проверете ги бекапите за VMware и Hyper-V VM; добијте извештај со приказ од екранот за обновени тестови на машините.
  • Резервна енкрипција: Заштитете ги вашите податоци во лет и во мирување со шифрирање AES 256.

 • data-recovery-64x64-1
  Оперативно закрепнување

  Со NAKIVO Backup & Replication, можете веднаш да ги вратите виртуелните машини, датотеките и предметите на апликација директно од дедуплирани резервни копии.

 • • Инстантно закрепнување на ВМ: подигнете ги VMware и Hyper-V VM директно од дедуплираните резервни копии.
  • Physical to Virtual (P2V): Вратете ги физичките машини во VMware и Hyper-V В.М.
  • Инстантно враќање на датотеката на изворот: Прелистајте, пребарувајте и веднаш враќајте ги датотеките и папките во изворот.
  • Инстантно обновување на предметите за Microsoft Exchange, Microsoft Active Directory или Microsoft SQL Server.

 • • Instant Universal Application Object обнова: Инстантна обнова предмети од која било апликација со монтирање дискови од резервната копија директно на вашите машини за производство.

  • Cross-Platform обнова: Експортирање на В.М преку платформи за да ги вратите VMware В.М. во Hyper-V средина и обратно.

 • disaster-recovery-white-64x64-1
  Обновување при катастрофи

  Со NAKIVO Backup & Replication, можете да извршите репликација на VM во скоро реално време и да го автоматизирате и оркестрирате процесот на враќање на катастрофи со Site Recovery.

 • • Site Recovery Orchestration: Создадете работни процеси за обновување при катастрофи и извршете закажано тестирање за неиспуштање на обновување, планирани и случајни грешки, неуспеси и миграција на центарот за податоци со еден клик.
  • VM Replication: Креирајте и одржувајте VMware и Hyper-V VM реплики, кои се идентични копии на вашиот изворен VM.
  • Policy-Based Replication: Автоматски реплицирајте машини што одговараат на правилата на политиката, засновани на повеќе критериуми.
  • Поддршка на апликации: Обезбедете ја конзистентноста на апликациите и базите на податоци, како што се Microsoft Exchange, Active Directory, SQL, Oracle, SharePoint итн.

 • • Log Truncation for Microsoft Exchange and Microsoft SQL Server.
  • Replica Verification: Веднаш проверете ги репликите на VMware и Hyper-V VM; добијте извештаи со слики од екраните на машините обновени со тест.
  • Encryption: Заштитете ги вашите протечни податоци со шифрирање AES 256.
  • Swap Data Exclusion: Автоматски исклучете ги податоците за размена од копиите на VMware и Hyper-V VM.

 • download
  ИТ Мониторинг

  Контролирајте ги  перформансите на вашата инфраструктура на VMware со ИТ мониторинг. 

 • • Добијте увид во вашата VMware vSphere инфраструктура директно од интерфејсот NAKIVO Backup & Replication.

  • Проактивно следете ги клучните показатели на вашите VMware vSphere хостови, VM и складишта на податоци за да ги анализирате трендовите на изведбата, да го подобрите планирањето на капацитетот и да предвидите недостиг на ресурси.

 • • NAKIVO Backup & Replication го следи користењето на процесорот, RAM и дискот, нудејќи подобра визуелизација и аналитика на вашата виртуелна средина.

  • Со ИТ мониторингот, можете да го оптимизирате управувањето со ресурсите и да ги решите тесните грла во перформансите пред тие да станат сериозен проблем.

Benefits

Nakivo ги обезбедува вашите податоци во најдобар сооднос цена-перформанси

 • Сè во едно решение

  Добијте решение сè-во-едно со обемни опции за Backup, Replication, Instant Restore, Site Recovery.

 • Поддржува Virtual, Physical, Cloud and SaaS

  VMware, Hyper-V, Nutanix, AWS EC2, Windows, Linux, Microsoft 365, Oracle RMAN може да бидат бекапирани со Nakivo.

 • Може да работи каде било

  NAS, Linux, Windows, VA, AWS AMI – можете да го изберете најсоодветно распоредување во зависност од вашата инфраструктура.

 • Го намалува времето на администрација

  Почеток и крај за помалку од 30 минути. Автоматските политики и задачи дозволуваат само да го поставите и да го заборавите.

 • Го штити вашиот буџет

  Добијте премиум решение за бекап и репликација со намалување на трошоците до 20 пати.

Престанете да трошите време и пари на други технологии. Kонтактирајте нè веднаш.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • banking

  Финасиски услуги

  Чувајте ги податоците на клиентот безбедни од губење, оштетување или малициозни активности, како што е ransomware.

 • teleco

  Телеком

  Обезбедете менаџирани услуги за бекап и складирање за корпоративни клиенти, големи или мали.

 • healthcare

  Здравство

  Заштитете ги информациите на чувствителните системи и податоците за пациентите од опасностите наметнати со дигиталната трансформација.

 • retail

  Трговија

  Искористете ја одличната апликација за резервна копија и грануларно враќање за апликации за малопродажба користејќи бази на податоци SQL или Oracle.

 • industrial

  Индустрија

  Заштитете ги критичните податоци за производството со врвна резервна копија и извршете веднаш закрепнување на критичните процеси и услугиs.

 • data-center

  Дата Центри

  Искористете ги одличните можности за репликација и забрзајте го обновување при катастрофи со создавање автоматизирани работни текови.

За Вендорот

NAKIVO Backup & Replication

NAKIVO Inc. е приватна компанија која развива софтвер за бекап и репликации за SMB и и ентерпрајз од 2012 година

Решенијата на NAKIVO Backup & Replication, ги користат над 16.000 компании ширум светот за да ги заштитат своите критични податоци во виртуелизирани и хибридни средини.

NAKIVO има глобално присуство со над 4.000 канал партнери во повеќе од 140 земји.

Близу 300 даватели на хостинг, управувани и облачни услуги, во моментов го користат софтверот NAKIVO за да им достават на своите клиенти VM BaaS, RaaS и DRaaS.

NAKIVO има импресивно досие со оценка од 5*  од клиентите и над 97% задоволство на клиентите од поддршката, а исто така е добитник и на Златната награда „Best of VMworld 2018” Gold Award for Data Protection at VMworld 2018 во САД.  Клиентите ни веруваат и имаме за цел да ја потврдиме довербате.

КАБТЕЛ дооел е Silver Partner на Nakivo.

0+

години искуство

0+

Корпоративни клиенти

0+

Земји

0+

Провајдери на услугите

0

Партнери

0%

Задоволни корисници

За повеќе информации во врска со понудите на Накиво, преземете ја брошурата

Nakivo Backup & Replication