News & Blog

Get our latest ICT news, tips, tricks and more.

post-manufacturing-award-en
News & Events Success Stories Technical security Uncategorized

Награда за извонредност во производството за 2020!

Иако изминатава година во фокус беше соочувањето со пандемија на коронавирус, нашиот партнер OLYMPIA...

Kabtel_Olympia_electronics-resenija-za-magacini-web
News & Events Technical security

Напредок во системите за детекција на пожари!

Дваесет и првиот век донесе нови предизвици и нови опасности кои придонесуваат за потреба од поголем...

rabota-od-doma-preporaki-Kabtel_Kaspersky
Cybersecurity Recommendations Solutions

Далечинско работење во 2021!

Големата промена кон далечинското работење и зголемената дигитализација на бизнисите во 2020 заради ...

synchronized-security-Sopho-Kabtel-sinhronizirana-bezbednost-zosto
Cybersecurity Solutions

Зошто да се префлите на Sophos Firewall?

Sophos искуства: Скратување на времето на администрирање со безбедноста за 50% Префрлањето на систем...

Kabtel-Nexans-trening-centar-specijalisticka-obuka-instalateri
News & Events Solutions

Nexans Cabling Solutions Expert Level Certification

КАБТЕЛ од 2004 година е сертифициран NEXANS регионален тренинг-центар во Македонија, кој редовно одр...

Kaspersky-new-transparency-center-Switzerland
Cybersecurity

Еден од три ransomware напади е насочен кон деловни корисници

Kaspersky и Интерпол повикуваат на бекап и заштита Истражувањата на Kaspersky открија дека изминатат...

XG-firewall-Xstream-Sophos-Kabtel
Cybersecurity News & Events

Sophos именуван за визионер на 2020 Gartner Magic Quadrant за Firewall

Постојано чекор напред пред развојот на заканите Gartner го именуваше Sophos за еден од двајцата виз...

Kaspersky-new-transparency-center-Switzerland
Cybersecurity News & Events Success Stories

KASPERSKY – нов центар за транспарентност во Северна Америка!

Kaspersky ја заврши релокацијата на дата-процесирањето во Швајцарија и отвора нов центар за транспар...

ransomexx-header
Cybersecurity News & Events

За они кои веруваат дека Linux е недопирлив – RansomExx постои!

Малициозен софтвер за Linux Бидејќи компаниите најчесто користат мешана околина на сервери со Window...

Nakivo case study
News & Events Solutions

КАБТЕЛ – Silver Partner на Nakivo!

Зошто го одбравме NAKIVO за бекап на вашите податоци? 15.000+ клиенти во 140 земји Заштита на 8.000...