Продукти и решенија

Бидете енергетски ефикасни, автоматизирајте, заштедете време и пари

 • photovoltaic
  Фотоволтаични централи

  Новите технолошки трендови како што се Internet of Things, Block-chain и Artificial intelligence им носат големи придобивки на корисниците и соработниците. Затоа Robotina ги охрабрува луѓето да користат паметни и енергетски ефикасни мрежи, со цел да заштедат енергија, пари и да го намалат загадувањето на нашата планета. Robotina вработува сопствен тим од високо обучени инженери и техничари за дизајнирање, инсталирање, одржување и контрола на работата на фотоволтаичните централи во согласност со највисоките можни стандарди. Роботина испорачува:
  • Изградба на фотоволтаични централи.
  • Комплетен надзор и управување со фотоволтаични централи.
  • Системи за управување со енергија и оптимизација на зелено производство и потрошувачка.

 • building
  Building Management

  Која е целта на интелигентните објекти: употреба на современи технологии за создавање безбедна, удобна, функционална и енергетски ефикасна животна и работна средина. Бидејќи вклучува испреплетување на сите аспекти, интеграцијата на технологиите и системите е од суштинско значење.
  Integra BM ги опфаќа сите клучни цели и функционалности споменати погоре:
  • Управување со осветлувањето
  • Управување со сенките за безбеден и удобен престој и енергетска ефикасност
  • Видео домофонија
  • Сцени, распореди
  • Алармирање на локално ниво и преку ИКТ
  • Мултимедија
  • Автоматско обезбедување на идеална температура и влажност со ефикасно користење на обновливи извори на енергија
  • Контролирана вентилација со обновување на топлината
  • Контрола на пристап
  • Лесно системско поврзување со другите системи во објектите.

 • industrial
  Индустриска автоматизација

  Од тоа што е само снабдувач на компоненти, Robotina го прошири своето портфолио и започна да нуди целосни решенија на пазарот. Инженерството од областа на индустриска автоматизација има најдолга традиција и низа искуства во компанијата. Богато знаење и анализа на ситуацијата му овозможува на тимот во Robotina да обезбеди консултации со клиенти, имплементација од идеја до почетна работа и следење, одржување и подобрување на системот во текот на целиот животен циклус. Покрај тоа, во случаи кога стандардните решенија не се доволни, Robotina може да помогне со сопствениот развој и производството на производи и решенија ориентирани кон индустријата.
  Опфатени индустрии се:
  • Производство и производство на храна и млечни производи
  • Производство на хемикалии
  • Производство на масла и рафинерии
  • Металургија

 • hotel
  HIQ хотели

  HIQ Hotel is a ready-made solution in terms of hotel room automation. All systems found in hotel rooms are covered, such as temperature control and management (which setting limits and modes are set/managed via the reception), lighting, SOS, access control or the detection of presence of a guest. The system supports the “power saver” function, which means that when the guest is not in the room, the systems in the room operate in reduced mode or are turned off. HIQ Hotel also includes a window openness detection function which serves for optimal temperature control. Guests can operate the room locally via easy-to-use control panels (the front panels can be adapted to the look of the hotel logo) or smaller touch panels.
  HIQ Hotel is easily expandable both in terms of the functionality of the room itself as well as vertically, i.e integration with other systems in the hotel, such as: hotel CNS, HIS system, etc.
  The range of functionalities covered by HIQ Hotel will satisfy the most demanding guests as well as of course the hotel owners.

 • residential
  HIQ дом

  HIQ е систем на уреди и софтвер за автоматизација на домот. Примарна функција е контрола на домашната опрема – светла, ролетни, греење и ладење; но исто така може да опфати и пософистицирани функции, како управување со енергија. Се состои од едноставни автономни единици кои заедно создаваат комплексен и уникатен систем. Единиците се поврзани едни со други со заеднички единици за напојување и комуникација. Тие може да се комбинираат на многу различни начини. Иако во основа се многу едноставни, можностите за проширување се практично неограничени. Системот е подесен, може да се програмира, и два или повеќе основни системи можат да се интегрираат заедно. HIQ може да се користи подеднакво добро и за нови проекти и за адаптации. За основна функционалност, единствениот специјалист што е потребен е електричар. Не е потребен експерт за проекти (генеричкиот проект може да се користи за повеќето инсталации), програмирање (основните функции се достапни надвор од полето) или конфигурација (системот е конфигуриран од корисникот). Корисникот може да избере единици без помош, нема комплицирани правила за компатибилност или зависност. Искористете го она што ви се допаѓа сега, ажурирајте го секое време подоцна.

 • infrastructure
  Инфраструктурна автоматизација

  Грижата за квалитетно и непречено снабдување со чиста вода и управување со зголемената количина на отпад, заедно со фактот дека повеќето од овие единици работат без постојано присуство на луѓето, ги класифицираат овие случаи на употреба меѓу најкритичните. Ефикасно решение за автоматизација без ризик од неправилно функционирање е клучно во овие ситуации. Приливите на вода, резервоарите, комплетниот водовод и постројките за третман на отпадни води, се многу слични на неколку клучни спецификации:
  • Континуирана работа 24 часа секој ден во неделата
  • Нема постојано човечко присуство на локацијата
  • Далечинска централна контрола и управување со повеќе дислоцирани единици
  • Пренос на податоци до центар за далечинско управување
  • Итни аларми за дефекти во контролниот центар и мобилните телефони на дежурните лица
  Технологијата докажана во многу апликации, заедно со огромното искуство, и овозможуваат на Robotina да испорача квалитетно решение што ќе ги задоволи сите овие специфични барања.

Придобивки

Решенијата на нудат уникатен сет на придобивки

 • Докажана експертиза

  Доверете ги вашите проекти од почеток до крај на највештите инженери и техничари со повеќе од 20 години искуство во имплементацијата.

 • Намалете ги трошоците, работете ефикасно

  Оптимизирајте ги процесите на производство и потрошувачката на енергија, намалете ги трошоците за производство и заштедете пари.

 • Зачувајте ја животната средина

  Користете решенија што интегрираат зелено производство и паметната употреба на енергија, за редукција на емисјата на CO2 и да се заштити животната средина.

 • Направете паметни објекти

  Создадете безбедни, удобни, функционални и енергетски ефикасни животни и работни средини користејќи интелигентно управување со објектите.

 • Автоматизирајте ги критичните процеси

  Современа SCADA со високи перформанси за локално и далечинско оперативно управување. Контролирајте ја критичната инфраструктура и процесите паметно и ефикасно без ризик од дефекти.

Престанете да трошите време и пари на други технологии.  Kонтактирајте нè веднаш.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • public-sector

  Јавни објекти

  Паметно управување и контрола за различни системи во јавни објекти, наменети за голем број посетители.

 • healthcare

  Здравство

  Контрола и управување со осветлување, греење и ладење, лифтови, употреба на енергија, станици за греење и разни системи за медицинска опрема.

 • office

  Деловни објекти

  Контрола и управување со осветлување, температура, ролетни, безбедносни системи и хардвер во канцеларија, конференциски сали и заеднички простории.

 • iot-white-512

  Паметни градови & IoT

  Решенија за целосна контрола, следење и можност за далечинско одржување на различни системи преку Интернет.

 • industrial

  Индустрии

  Целосна интелигентна автоматизација, контрола како и визуелизација на производството, транспортот и процесите на складирање за различни индустрии.

 • residential

  Станбени објекти

  Оптимална средина за живеење со максимална енергетска ефикасност и намалување на трошоците и минимално влијание врз животната средина.

 • infrastructure

  Инфрастуктура

  Автоматизација, следење и контрола на критична инфраструктура и процеси со минимална човечка интервенција и ризик од грешка.

 • energy

  Енергија

  Целосна контрола, управување и оптимизација на производството, складирањето и користењето на зелената енергија.

за вендорот

Robotina

Robotina е европска компанија со 28-годишно искуство, која вработува над 50 експерти за развој на паметни технологии за енергетската индустрија. Главната експертиза на Роботина е оптимизација на паметни електрични мрежи. Нивната визија за иднината се заснова на производите и решенијата развиени од нејзините клучни експерти, кои се членови на два тима за истражување и развој (R&D), едниот од нив е регистриран како институт. Производите, услугите и технологиите на Роботина се развиени „домашно“ од нивниот искусен тим на техничари и инженери. Како компанија посветена на извонредност, Роботина има добиено 7 патенти и 5 меѓународни сертификати врзани со своите технологии. Тие успешно реализираа проекти во 25 земји и денес имаат повеќе од 1 милион поврзани точки ширум светот. Нивните производствени капацитети се во Словенија и со цел да бидат блиски до своите клиенти, Роботина има канцеларии во Велика Британија, Сингапур, Хрватска, Дубаи (ОАЕ) и Индија.

Еден од гордите партнери на Роботина е КАБТЕЛ дооел, Скопје.

0

Години искуство

0

Патенти

0million+

Поврзани точки

0

Земји

0+

Кв

За повеќе информации во врска со понудата на Роботина, преземете ја брошурата

Cybrotech продукти

Integra IQ хотели

HiQ паметен дом 

Smart Green Продукти