ИТ безбедност

накратко

ИТ безбедносни решенија за секоја организација

ИТ-безбедноста честопати несвесно се занемарува или комплетно свесно се игнорира. Со брзо растечка потреба за дигитализација од една страна, и зголемена закана и по обем и по сложеност од друга страна, ниту една организација не е имуна на сајбер напади, што можат да предизвикаат значителни финансиски загуби, разорување на репутацијата и во потешки случаи целосно затворање на бизнисите.

Нашето портфолио на решенија за ИТ безбедност се однесува на секоја точка на безбедност во вашата организација:

  • Заштита на крајните точки, серверите и мобилните уреди.
  • Заштита на периметарот и целата мрежа.
  • Зголемена автоматизација и одговор на комплексни закани.
  • Автентикација и обезбеден пристап до ресурси.
  • Заштита на критична инфраструктура и услуги.
  • Професионални услуги за интернет-безбедност.
Заштита на крајните точки

Бидејќи повеќе од вашите деловни операции се дигитализираат, треба да гo заштитите секој сервер, лаптоп и мобилен уред на вашата мрежа. Нашите решенија за заштита на крајната точка вклучуваат повеќеслојни технологии за заштита, за да ви помогнат да бидете заштитени од вообичаени закани и рансомвер, како и апликации, веб и контроли на уредите, за да ги заштитите вашите чувствителни податоци на секоја крајна точка. Дополнително, флексибилното управување со облак или современата употреба го олеснува инсталирањето, конфигурирањето и управувањето со вашите безбедносни решенија од едно место.

Збогатено со моќни EDR можности за ИТ-операции и лов на закани, ви овозможува брзо да ги идентификувате и санирате сите потенцијални проблеми пред тие да и наштетат на вашата организација.

Обезбедено од нашите партнери:
https://www.kaspersky.com/
sophos-logo
Next-Gen Firewall

Мрежните firewalls се развиваат постојано, а последната генерација е многу различна од нејзините претходници. Продолжуваме да гледаме промена и во пределот на заканите, како и драматичен пораст на бројот и комплексноста на безбедносните системи кои штитат од сајбер напади. Овие промени, во комбинација со огромната количина на  податоци, создадоа опасна ситуација која бара многу поинаков пристап кон безбедноста на мрежата, што ја ги форсира основните безбедносни системи да работат заедно, да ги поедноставуваат и насочуваат работните процеси, како и да ги анализираат огромните количини на податоци со фокус на вниманието точно на она што е важно, без негативно влијание врз перформансите. Исто така, потребни се нови пристапи кон безбедносна интеграција, нови системи за управување и нови начини за идентификување и одговор на ризиците и заканите.

Обезбедено од нашите партнери:
sophos-logo
Mail Protection

Комуникацијата по е-пошта е клучна за мисијата за секој бизнис. За жал, може да се злоупотреби – од бескрупулозен маркетинг базиран на несакани пораки, до насочен фишинг со финансиски измами и навлегување во инфраструктурата.

Нашите решенија за заштита на e-mail, обезбедуваат цврста одбрана на фронтот за инфраструктурата на серверот за корпоративнa e- пошта, со филтрирање на дојдовен спам и заштита на корисниците од малициозна е-пошта од малициозен софтвер, измамнички барања и фишинг адреси – истовремено помагајќи да се спречи чувствителните податоци да го напуштаат периметарот.

Обезбедено од нашите партнери:
https://www.kaspersky.com/
sophos-logo
Напредна кибер безбедност

Денешните деловни активности треба да се борат со зголемениот број и комплексноста на современите закани, кои ги заобиколуваат постојните антивирусни и EPP-класни решенија, како што се непознат малициозен софтвер, нови вируси и рансомвери, zero-day експлоатации на нула ден итн. Во исто време, постои глобален недостиг на квалификувани професионалци за компјутерска безбедност, што може да го отежнува и поскапува нивниот ангажман. Затоа, компаниите бараат начини да го автоматизираат откривањето и реагирањето на напредните закани, што е можно повеќе. Нашите напредни решенија за кибер безбедност ги користат најдобрите експертски практики во борбата против сложените закани и нападите на ниво на АРТ, обезбедувајќи напредна заштита од закани без потреба од проширување на вашите ресурси. Користете ги нашите решенија за Sandbox, SIEM и Anti Targeted Attack за брзо идентификување, истражување и одговор на комплексни закани, автоматски и ефикасено.

Обезбедено од нашите партнери:
https://www.kaspersky.com/
PKI

Public Key Infrastucture (PKI) е збир на хардвер, софтвер, политики, процеси и процедури потребни за создавање, управување, дистрибуција, употреба, складирање и одземање на дигитални сертификати и јавни клучеви. PKI се основата што овозможува употреба на технологии, како што се дигитални потписи и шифрирање, низ големa корисничка популација. PKI помагаат да се утврди идентитетот на луѓето, уредите и услугите – овозможувајќи контролиран пристап до системите и ресурсите, заштита на податоците и отчетност при трансакциите. Деловните апликации од следната генерација се потпираат на технологијата PKI, за да гарантираат висока сигурност, бидејќи деловните модели кои се развиваат стануваат зависни од електронска интеракција, што бара автентикација преку интернет и усогласеност со построгите прописи за безбедност на податоците.

Обезбедено од нашите партнери:
thales-logo malo
Индустриска кибер безбедност

Можеби има одредено преклопување во заканите, но има огромни разлики помеѓу барањата за компјутерска безбедност на Индустриските кибер системи и останатите бизниси.
Корпоративните средини се фокусираат на заштита на доверливи податоци. Но, кога станува збор за индустриски системи, каде што е значајна секоја минута на застој или грешка, непрекинато работење е краен приоритет. Ова е она што ја разликува индустриската сајбер безбедност од другите домени – и го прави спроведувањето на вистинското безбедносно решение толку важно.
Нема стандардна индустриска компјутерска безбедност, тоа е процес што адаптира на потребите со постепено ширење, но и без нарушувања. Нашите решеније се дизајнирани специјално за потребите на ОТ. Толерантно на грешки и непрекинато, може да работи во услови на воздушен јаз.

Обезбедено од нашите партнери:
https://www.kaspersky.com/
Кибер безбедносни услуги

Со глобалниот недостиг на експерти за сајбер безбедност на пазарот и ИТ-безбедноста, која не е примарна грижа за администраторите, организациите не успеваат да се справат со покомплексни и побитни задачи, со цел да ги одржат своите инфраструктури, услуги и процеси во функција.
Нашите услуги за сајбер безбедност се тука за да помогнат во спречување, истражување, реагирање или предвидување идни закани, што можат да бидат поврзани со една организација. Клиентите можат да користат највисока интелигенција и известување за закани за да ги збогатат своите постојни безбедносни решенија, но и да испланираат нови инвестиции, како и да го обучат својот ИТ персонал и вработените преку обуки за сајбер безбедност на различни теми. Или пак, можат да се потпрат на најдобрите експерти од областа за услуги како што се одговор на инциденти, дигитална форензика и слично. Со понудата за управување со откривање и одговор, клиентите честопати можат дури и да ни ги пренесат своите безбедносни операции и да се фокусираат на примарната цел на нивниот бизнис.

Обезбедено од нашите партнери:
https://www.kaspersky.com/
sophos-logo