Производи и решенија

Производи и решенија кои ја ставаат вашата безбедност на прво место

 • emergency

  Осветлувања за итни случаи

  Осветлувањето за итни случаи е витална и ефективна алатка за безбедност, обезбедувајќи заштита и водство на луѓето во критичните моменти, кога треба брзо и безбедно да ги напуштат објектите. Специфичните барања за осветлување  во случај на итност се утврдени во законот и меѓународните стандарди. Светлата за итни случаи се во основа уреди за осветлување, поддржани од батерија, што автоматски се вклучуваат кога зградата доживува прекин на електричната енергија поради различни видови опасности. Светилките за итни случаи се стандардни во новите деловни простории и станбените простории со голема фрекфентност, во јавни објекти, згради, индустриски објекти…
  Тие можат да бидат подредени во неколку категории: одржувани светилки и неодржувани светилки, самостојни светилки и CBS светилки (централен батериски систем), со само-тестирање, обични и адресибилни.
  Опсегот на решенија за итни осветлувања опфаќа светла за излез, светла за итни случаи, централно батериски системи, како и контролна електроника, резервни делови и многу повеќе, сето ова во согласност со регулаторните и безбедносните стандарди и да ја заштитите благосостојбата на сите посетители.

 • fire-alarm

  Системи за детекција на пожар

  Времето помеѓу откривање на пожар и негово ограничување е директно поврзано со штетата што ќе настане како резултат на истиот. Електронските системи за аларм за пожар кои автономно, без човечка интервенција, ги откриваат и алармираат пожарите во зградите се најдобриот метод за превенција. Системите за аларм за пожар се разликуваат според големината и начинот на работа, а кој ќе се користи зависи од апликацијата, видот на објектот, ризикот од пожар, бројот на луѓе во објектот, прописите и приоритетите на инвеститорот. Постојат два вида на системи за откривање пожар: Конвенционални и адресибилни системи за откривање на пожар.
  Конвенционален: Системот е поделен на зони. Секоја зона опфаќа до 20 уреди, како што се детектори за чад, детектори на топлина и рачни точки на повик. Секоја зона дава индикациски знак во панелот за откривање пожар што опишува три ситуации, аларм, дефект и состојба на мирување.
  Адресирање: Уредите во овој систем се поврзани во јамки, имаат своја адреса и ја означуваат нивната состојба (аларм, дефект и мирување) во панелот за откривање пожар. Овозможува да се детектира точниот уред во системот што дава аларм, во споредба со конвенционалните системи, каде што зоните го означуваат алармот.

Придобивки

Разновидното портфолио на Олимпија обезбедува единствен спектар на придобивки

 • Безбедност и заштита

  Решенијата пружаат врвна безбедноста и заштита на човечкиот фактор и на објектите.

 • Навременост 

  Системите овозможуваат навремена детекција, реакција и интревенција при несакани појави.

 • Дефекти и одржување

  Навремено откривање на вистинските проблеми, олеснување на одржувањето и намалување на ангажманот на лица за одржување.

 • Регулатива

  Решенијата обезбдеуваат задоволување на законските регулативи и стандарди.

Престанете да трошите време и пари на други технологии.  Контактирајте нè веднаш!

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • airport

  Аеродроми

  Имплементација на системи за системи за безбедност и безбедност, како што се системи за итно осветлување и детекција на пожар.

  .

 • retail

  Трговски центри

  Навремено известување и рано откривање на пожар во објектите. Безбедна евакуација на лица светилки за итни случаи..

 • hotel

  Јавни објекти

  Имплементација на системи за системи за безбедност и безбедност, како што е системот за итно осветлување и детекција на пожар, што може да биде поврзан со системот за јавни објави.

 • public-sector

  Образование

  Панични светилки со различен правец на прикажување на движење и различни видови на монтирање, еднострано и двострано. Имплементација на системи за откривање на пожар – конвенционални и адресибилн

  .

за вендорот

Olympia

Основана во 1979 година, Olympia Electronics S.A е лидер на пазарот во грчката електронска индустрија за безбедност и сигурност. Компанијата е активна во развој на иновативни електронски системи за безбедност и безбедност со користење на најсовремена технологија. Olympia Electronics моментално вработува 200 лица со 10% истражување и развој, а нејзините производи се извезуваат во 72 земји во светот. Olympia Electronics е водена од квалитетот и донесе процедури за производство и проверка кои помагаат да се снабдува пазарот со производи што се во согласност со европските градежни прототипови (ΕΝ). Компанијата исто така е сертифицирана според ISO9001, OHSAS 18001, ISO 140001 и по втор пат од страна на European enterprise distinction е акредитирана и годинава ја доби наградата EFQM Levels of Excellence. Дополнителна награда – бронзен медал на European Business Ethics Network  од 2011 година.

Производите на Olympia Electronics S.A се достапни во Кабтел ДООЕЛ, Скопје, партнер за македонскиот пазар.

0+

Години искуство

0земји

Присуство

0+

Квалификувани специјалисти

За повеќе информации во врска со понудите на Олимпија, преземете ја брошурата за производи

Olympia Electronics каталог на продукти