Продукти и решенија

Комуникации и инфраструктурни решенија што работат за вас

 • Alcatel-Lucent овозможува целосна поврзаност, испорачувајќи вмрежување за дигиталната ера, комуникации и решенија за облак, прилагодени сопоред потребите, за успешен раст на своите клиенти. Cloud, on-Premise или хибридните решенија им даваат на клиентите можност да го развијат својот бизнис во новата дигитална ера, обезбедувајќи соработка на претпријатието и деловен континуитет дури и во време на криза. Сeто тоа на флексибилен и економичен начин.

 • ip-tdm-systems

  IP и TDM комуникациски системи

  Платформата OXO Connect е хибриден модел кој е подготвен за облак и е во срцето на нашата понуда за SMB богата со карактеристики што вклучува:

  – Скалабилна соработка со услугата Rainbow cloud
  – Комплетен опсег на жични и безжични телефони
  – Опсег на десктоп апликации за зголемување на продуктивноста
  – Подобрена off-site подвижност за да се задржат корисниците поврзани насекаде, во кое било време
  – Добредојде на клиентите, со едноставна говорна пошта сè до интегрирано рутирање на повици и професионални честитки
  – Единствена мрежна инфраструктура за говорни и податочни услуги OXO Connect е нова генерација на робусни, поврзани и конвергирани комуникациски платформи, целосно посветена на малите и средни бизниси.

  Камен-темелникот на понудата за SMB на ALE, OXO Connect (претходно познат како OmniPCX Office RCE) е лесен за инсталирање, употреба и одржување. Ги исполнува сите потреби за комуникација со SMB, од 5 до 300 корисници.

 • call-recording

  Снимање на повици

  Следете ги, снимајте и проценувајте ги сите интеракции меѓу вработените и клиентите со алатки за снимање повици, снимање екран и слушање во реално време.

  За контакт центрите и претпријатијата во индустриите, кои бараат законска и регулаторна усогласеност, клучно е да ги евидентирате вашите трансакции и интеракции со цел да ја демонстрирате транспарентноста. Alcatel-Lucent OmniPCX RECORD Suite е веб-базирана алатка која го прави сето тоа и повеќе, што ви овозможува да снимате, следите и оценувате интеракции меѓу вработените и клиентите. Ова е особено важно во финансиските услуги, комуналните услуги, здравствената заштита, образованието, угостителството и организациите за јавна безбедност.

  Со интегрирање на снимање и следење на повиците директно во постоечката инфраструктура за телефонија, OmniPCX RECORD пакетот обезбедува скалабилен, модуларен и достапен комплет алатки. Покрај тоа, супервизорите можат да ги прегледуваат снимените повици со агенти и да го користат интегрираниот модул за монитор на квалитет за да ја проценат ефикасноста на агентот.

 • call-center

  Центар за повици

  Идеално решение за компаниите со контакт центри, кои главно се водени од влезни гласовни интеракции, контакт центарот на Alcatel-Lucent OmniTouch овозможува инсталации од сите видови и големини, од мали до големи компании.

  OmniTouch CC Standard Edition нуди вградено решение за дистрибуција на повици со Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise за понизок TCO и крајна сигурност. Напредниот надзор и можностите за работна површина на агентот може да се испорачаат од дополнителни виртуелни машини.

 • networking

  Вмрежување

  Сопствена конфигурација GigE ракетни LAN-прекинувачи, лесни за управување и дизајнирани за вашиот бизнис.

  Создадете мрежа со високи перформанси кој ви е потребна за вашиот бизнис. Портфолиото Alcatel-Lucent OmniSwitch врши испорака на апликации за интензивен пропусен опсег, при минимална потрошувачка на енергија. Неговите мрежни способности вклучуваат напредна безбедност, квалитет на услуга, брзи врски, редоследност, мулти-гигабитни портови и Layer-3 поддршка – доставувајќи им на клиентите решение за мрежен свичинг од следната генерација по прифатлива цена. И како и сите прекинувачи на претпријатието Alcatel-Lucent, тие се едноставни за распоредување, конфигурирање и управување.

  Со имплементирањето на најновите технолошки иновации, семејството на прекинувачи OmniSwitch исто така ви помага да ја заштитите својата инвестиција во иднина, благодарејќи на низата флексибилни опции за надградба.

Придобивки

Одговара на потребите на вашата организација: вашите луѓе, процесите и клиентите

 • Скалабилност

  Нуди одлична флексибилност со лесно распоредување, ракување и одржување. Проширете ги деловните комуникации додека растете, со дополнителни корисници и нови услуги за соработка, базирани на облак.

 • Заштитете ја вашата инвестиција

  Испорачајте висококвалитетни апликации за глас, податоци и видео во реално време, сè низ истата инфраструктура. Користете голема густина на интерфејсот и голем капацитет за префрлување L2 / L3 за поголем капацитет, со помала инвестиција.

 • Доверливост

  ALE технологија е тестирана и потврдена од телефон до облак. Останете поврзани и оперативни со редунданто напојување, hot-swappable компоненти, тековни ажурирање на софтвер и Virtual Chassis технологијата.

 • Соработувајте лесно и ефикасно

  Лесно придружете се на групите за соработка (Bubbles) и непречено повикувајте, испраќајте пораки, споделувајте датотеки или бидете домаќин на аудио / видео конференции. Распоредете се на вашиот постоечки PBX Alcatel-Lucent или користете cloud, без дополнителен хардвер.

Престанете да трошите време и пари на други технологии.  Контактирајте нè веднаш.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • education

  Образование

  ALE им помага на наставниците да се поврзат, обезбедувајќи технологија што овозможува безбедна, сигурна соработка помеѓу вашиот факултет и студентите..

 • healthcare

  Здравство

  Здравствените решенија на ALE ги поврзуваат пациентите, персоналот, уредите, процесите и установите, така што сите комуницираат ефикасно и безбедно.

 • transport

  Транспорт

  ALE ви помага да ги поврзете транспортните системи со технологијата што работи за вашите луѓе, вашите патници и вашите услуги.

 • government

  Владини институции

  Овозможете континуитет на владата со ефикасни, безбедни и оддалечени комуникации. Држете ги јавните услуги достапни кога се најпотребни.

 • hotel

  Гостопримство

  ALE ви помага да се поврзете со вашите гости преку испорака на технологија што поттикнува ангажирање во реално време.

За вендорот

За Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent Enterprise е глобален продавач на комуникациска опрема уште од 1919 година. Во текот на 100+ години, од првиот телефон, до раѓањето на мрежите и облачните технологии, ALE отсекогаш бил централен дел од комуникацискиот свет. Од откривање и измислување нови начини за комуникација, до подобрување на постојните канали за комуникација, фокусот на ALE отсекогаш бил во поврзувањето на луѓето. Нудејќи широко и разновидно портфолио на производи и услуги за комуникација, вмрежување и соработка, ALE им помогна на над 830.000 клиенти ширум светот да останат поврзани и да ги развиваат своите деловни активности во светот што брзо се менува.

Со светска мрежа од повеќе од 2.900 партнери, ALE е посветена на обезбедување прилагодени понуди соодветно на потребите и барањата за секој пазар и индустрија, како и најдобри консултации, услуги и поддршка исто така.

0+

Години искуство

0+

Корпоративни клиенти

0

Партнери на светско ниво

0+

Квалификувани специјалисти

За повеќе информации во врска со понудата на Alcatel-Lucent, преземете ги брошурите

IP&TDM комуникациски системи

Ентерпрајз комуникации

Компаниски комуникации

Свичинг&Вмрежување