Продукти и решенија

Најдобри решенија за поврзување и следење на инфраструктурата

 • Nexans Cabling Solutions (NCS) обезбедува исклучителен дизајн на инфраструктура, производи, одржување и поддршка за LAN мрежи ширум светот. Производите на Nexans ги поставуваат стандардите во нивната класа. Компанијата постојано ги подобрува своите производи и технологии во сопствениот истражувачки објект, потпомогната од професионалци од областа на системите и решенијата за пренос на податоци. Секоја LAN компонента на Nexans ги исполнува сите тековни стандарди, но во исто време, се единствени креации во дизајнот, карактеристиките и предностите за клиентите. Компанијата е меѓу светските лидери на пазарот за телекомуникациска опрема. Автоматските процеси на склопување за најчувствителната опрема за кабелска комуникација обезбедуваат висококвалитетна инсталација. И супериорните каналски и линиски партнери помагаат да се обезбеди ниво на сигурност, на пример 25-годишна гаранција за апликациите и квалитетот на компонентите. Официјалните овластени партнери исто така нудат гаранција за извршената работа.

 • lan-cable-white-512-1
  Бакар

  Nexans го нуди целиот спектар на бакарни LAN системи за да се осигура дека можеме да го обезбедиме решението најсоодветно за вашите потреби, што вклучува:

  • Сите нивоа на изведба: Cat 5e, Cat 6, Cat 7 & гласовнa категорија
  • Сите видови конструкција: UTP, FTP, S-FTP, PiMF•Кабли
  • Поврзување
  • Модуларна поврзаност заснована на поврзување „Snap-in“ и „808“
  • Пред-завршно составување на влакна
  .

 • fiber-optic-white-512
  Влакна

  Целосен спектар на решенија со влакна Nexans LANmark е достапен за различни нивоа на изведба и конструкции за да се исполнат различни апликации и услови на животната средина. Пристапот за решенија за влакна на LANmark нуди флексибилност и приспособливост за ‘рбетниот столб и зградата, апликации за хоризонтално каблирање, завршување на уредот во центрите за податоци и мрежите за складирање. Решенијата со влакна од Nexans се целосно интегриран елемент на нашите LAN-системи и опфатени во гаранцијата на системот. Опсегот вклучува:

  • Кабли
  • Поврзување
  • Хардвер
  • Пред-завршно составување на влакна.

 • monitoring-white-512
  LANsense

  Софистицирана, сигурна контрола се овозможува со LAN управувањето. LANsense е водечко решение во светот за интелигентно управување со инфраструктура (IIM) со одлична и отворена архитектура, што работи заедно со повеќето постојни мрежни системи за управување. Обезбедува невидена мрежна безбедност и напредни карактеристики за управување. LANsense обезбедува видливост на физичката мрежа со автоматско мапирање, лоцирање, известување и предупредување за кој било мрежен „настан“, без разлика дали станува збор за логично поврзување / исклучување на уред или физичка промена на инфраструктурата. Со утврдување на физичката и логичката поврзаност на мрежата во реално време, LANsense може да открие каде се поврзани уредите, обезбедувајќи 100% точни записи и може да се конфигурира за подигање сигнали за неовластена активност во секое време. Компоненти на LANsense:

  • Софтвер LANsense – Софтверот LANsense е алатка за контрола и известување. Достапни се три нивоа на софтвер: LANsense, LANsense Enterprise Edition, LANsense Data Center Edition
  • Анализатори – LANsense анализаторите ја детектираат конекцијата на портот во лепенките и ги хранат излезите во базата на податоци на софтверот.
  • Patch панели и кабли – LANSense patch панелите и каблите вклучуваат сензорски кола за откривање на вметнување или отстранување на кабли.

Придобивки

Подобрете ја вашата инфраструктура сорешенијата на Nexans

 • Ефикасност

  Постигнете висок опсег и гарантирани перформанси дури и во најтешките средини.

 • Доверливост

  Инфраструктурните решенија направени од најквалитетни материјали се лесни за инсталирање и имаат максимална издржливост.

 • Намалени трошоци

  Nexans ви заштедува пари прилагодувајќи ги производите според вашите спецификации и забрзувајќи ги инсталациите благодарение на иновативните дизајни и теренската поддршка.

Престанете да трошите време и пари на други технологии.  Kонтактирајте нè веднаш.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • public-sector

  Јавни објекти

  Паметно управување и контрола за различни системи во јавни објекти со висока фрекфенција на посетители.

 • healthcare

  Здравство

  Контрола и управување со осветлување, греење и ладење, лифтови, употреба на енергија, станици за греење и разни системи за медицинска опрема.

 • office

  Деловни објекти

  Контрола и управување со осветлување, температура, ролетни, безбедносни системи и хардвер во канцеларија, конференциски сали и заеднички простории.

 • iot-white-512

  Паметен град и IoT

  Решенија за целосна контрола, следење и можност за далечинско одржување на различни системи преку Интернет.

 • industrial

  Индустриски објекти

  Целосна интелигентна автоматизација, контрола како и визуелизација на производството, транспортот и процесите на складирање за различни индустрии.

 • residential

  Станбени објекти

  Оптимална средина за живеење со максимална енергетска ефикасност и намалување на трошоците и минимално влијание врз животната средина.

 • infrastructure

  Инфраструктура

  Автоматизација, следење и контрола на критична инфраструктура и процеси со минимална човечка интервенција и ризик од грешка.

 • energy

  Енергија

  Целосна контрола, управување и оптимизација на производството, складирањето и користењето на зелената енергија.

за вендорот

Nexans

Nexans е глобален играч во индустријата за кабли и оптички влакна. Nexans е основан во 2000 година како деловна единица на телекомуникациската фирма Alcatel по нејзиното купување на голем број компании во кабелскиот сектор. Nexans ги поврзува луѓето, деловните субјекти, градовите и континентите преку сеопфатен опсег на диференцирани решенија за поврзување, вклучувајќи LAN каблирање, телеком решенија, мрежи FTTx, како и решенија за центри за податоци и подводна инфраструктура.
Како глобална компанија, Нексанс работи во повеќе од 65 земји, со 300 индустриски погони во 40 држави и повеќе од 25.000 вработени.
Nexans ја гради иднината преку иновации, а Nexans решенијата се во центарот на најновите технолошки достигнувања.
Nexans нуди огромно портфолио на кабелска мрежа, телеком решенија, FTTx мрежи , центри за податоци итн.

КАБТЕЛ ДООЕЛ, Скопје е горд партнер и сертифициран центар за обука за решенија на Nexans.

0

Години искуство

0

Индустриски постројки

0

Земји

0

Вработени

За повеќе информации во врска со понудата на Nexans, преземете ја брошурата

LANmark решенија

LANsense решенија