накратко

Сигурен хардвер за вашите апликации, услуги и секојдневни задачи

Заедно со мрежата, хардверот е уште еден суштински градежен блок на денешните ИКТ-проекти и инфраструктури. Мора да биде во можност да ги поддржува новите трендови во развој на софтвер, складирање на податоци, виртуелизација, облак компјутер и повеќе, а во исто време да биде сигурен, флексибилен, скалабилен, лесен за интеграција и одржување и да не го надминува организацискиот буџет.

Нашето портфолио на решенија за хардверска инфраструктура им помага на клиентите да:

 • Изградат основа за нивните апликации, услуги, податоци и деловни процеси.
 • Идни докази за нивната инвестиција за поддршка на сегашните и идните технолошки трендови и концепти.
 • Обезбедат сигурен хардвер за корисниците да ги извршуваат своите секојдневни задачи.
 • Обезбедат приспособливост и флексибилност за поддршка на идниот раст.
 • Лесно интегрирање во постоечките инфраструктури.
  Лесно управување и одржување на хардверската инфраструктура без растегнување на ресурсите, човечки и финансиски.
Сервери

Решенијата за сервери Dell ™ PowerEdge are се изградени за поддршка на работата што ја прават ИТ организациите. Тие се дизајнирани да управуваат со најсложените деловни апликации и дизајнирани се со специфични карактеристики за подобро извршување на обемот на работа како HPC, соработка, база на податоци, ERP, деловна интелигенција и складирање на податоци. Како основа за целосно, прилагодливо ИТ решение, Dell PowerEdge серверите обезбедуваат драматични перформанси и предности во управувањето кои поефикасно и поефикасно ги напојуваат деловните апликации што клиентите најмногу ги водат. Во комбинација со иновативните портфолија на системи за управување со OpenManage и водечките решенија за обем на работа во индустријата, серверите PowerEdge обезбедуваат технологија – интелигентна, но едноставна, давајќи им на клиентите моќ да сторат повеќе дури и во најсложените средини. Нашето портфолио на решенија за сервери им помага на клиентите:

 • Постигнете повеќе
 • Зголемете ги перформансите и достапноста на апликацијата додека стекнувате приспособливост.
 • Максимизирајте ја ефикасноста
 • Користете ИТ за да ја зголемите продуктивноста и да извлечете максимум од секој долар.
 • Обезбедете континуитет во работењето
 • Обезбедете безбеден, постојан пристап до ИТ услуги што го напојуваат вашиот бизнис.
Обезбедени од нашиот партнер:
Dell_Logo mala
Работни станици

Бизнис лидерите ширум светот балансираат две цели: одржување на непречено работење со спречување на нарушувања на безбедноста и продуктивноста, истовремено користејќи го неверојатниот потенцијал на новите иновации. Dell, со своето комерцијално компјутерско портфолио дизајнирано да им помогне на деловните субјекти од сите големини да ја постигнат таа критична рамнотежа. Покрај тоа што се најбезбедни и податливи комерцијални компјутери во светот, ажурираната комерцијална линија на Dell се карактеризира со напредок во паметниот дизајн, продуктивноста, одржливоста и ефективноста на трошоците за да се исполнат постојано растечките потреби на глобална, разновидна работна сила. Со спецификации засновани на перформанси и достапност на различни фактори на форма, секој корисник може да биде сигурен дека ќе ја заврши својата работа на брз и сигурен начин додека е во канцеларија или надвор од теренот.

Обезбедени од нашиот партнер:
Dell_Logo mala
складирање на податоци

Количината на неструктурирани податоци, вклучително и дигитални слики и канцелариски документи, се очекува значително да порасне во следните неколку години. Кога на ова ќе додадете континуирано ширење на структурирани податоци од бази на податоци, управувањето со складирањето на претпријатието може брзо да стане скапо и сложено. Производите на Dell Compellent NAS овозможуваат да консолидирате податоци базирани на датотеки и блокови врз единствена унифицирана платформа, дизајнирана за ефикасност и приспособливост.
Решението нуди иновативни карактеристики како што се Прогресија на податоците, која автоматски мигрира неактивни податоци во дискови со пониска цена и Динамички капацитет, што ви овозможува да обезбедите било кој волумен на големината однапред, но само да трошите капацитет при пишување. Покрај тоа, поделбата на сервисирање датотеки и сервисирање на апликации и опциите за групирање, помагаат да избегнете тесни грла и да постигнете високо ниво на достапност и сигурност на податоци / апликации. За цели на брзо закрепнување, може да се создадат снимки со ефикасен простор, наречени „Повторувања“.
Со решението се управува преку единствен интерфејс, базиран на волшебници со вградена интелигенција, поедноставувајќи ги управувачките задачи за администраторите.

Обезбедени од нашиот партнер:
Dell_Logo mala
Уреди за непрекинато напојување

Во денешниот свет UPS-от не е доволен за основна заштита на напојувањето, но треба да биде поцврст, компактен со висока густина, еколошки, да обезбеди флексибилна заштита од напојување за поддршка на критичната опрема за активностите, особено за електро-медицинска опрема, како лесна индустриска апликација. G-TEC е горд да воведе иновативни, висококвалитетни UPS-системи кои можат да испорачуваат чисто, безбедно и регулирано напојување за да ја заштитите вашата опрема за критична мисија, така што ќе ја заштити вашата вредна опрема и критични податоци од какви било ненормални нарушувања на напојувањето, како што се бранови, затемнувања и удари од гром. Капацитетот на напојувањето на UPS-от е достапен од 1kVA до 20kVA 1/1 (1/1 се издвојува за еднофазен влез и еднофазен излез); или од 10kVA до 20kVA 3/1 (3/1 значи трифазен влез и еднофазен излез). G-TEC UPS-системите нудат:

 • Поедноставена инсталација
 • Густина на висока моќност
 • Најсилна изведба
 • Конфигурација што може да се избере преку ЛЦД
 • Дневници за настани во реално време
 • Само-следење и дијагностицирање на грешки
 • Поврзување со надворешна батерија и многу повеќе…
Обезбедени од нашиот партнер:
unnamed