Продукти и решенија

Безбедносни производи кои работат како еден систем

 • Sophos нуди разновидни безбедносни решенија кои им помагаат на компаниите да одговорат на различните ранливости поврзани со сајбер безбедноста. Со производи за заштита на мрежата, крајните точки или облак решенијата, Sophos обезбедува целосна безбедност распоредена во уникатен систем, во кој истите работат заедно, активно споделувајќи информации во реално време и автоматски реагирајќи на инциденти. Покрај тоа, со понудата за Менаџирани услуги им овозможува на клиентите на располагање 24/7 посветен безбедносен тим, кој ќе ви помогне да се справите дури и со најсофистицираните и најсложените закани.Квалитетот и стручноста на Sophos е препознаена и наградена во рамките на индустријата. Организации како Gartner, Forrester, NSS Labs, SE Labs и многу други го оценуваат Софос како лидер во областа на сајбер безбедноста и заштитата на компаниите.
 • firewall

  Мрежна заштита

  Производите за заштита на мрежата Sophos нудат целосна контрола врз безбедносните карактеристики што им се потребни на клиентите во облачни, физички и хибридни средини, а истовремено се лесни за распоредување, конфигурирање и управување.
  Со хардверот и софтвер кои се во функција, клиентите можат да ја заштитат својата мрежа од вообичаени и напредни закани, да го контролираат пристапот и употребата на мрежните ресурси, да имаат видливост и контрола на веб-страниците и апликациите што се користат во нивната околина, да ги штитат јавно достапните услуги и сервери, како и да  заштитат нивната електронска комуникација. Сите овие карактеристики се комбинирани со моќни способности за известување што се дополнитено достапни, што го олеснува постигнувањето на барањата за следење, анализа и усогласеност.

  Производи на располагање:
  – XG Firewall
  – Secure Web Gateway
  – SG UTM
  – Sophos Wireless
  – Sophos Email
  – Phish Threat

 • endpoint

  Заштита на крајните точки и серверите

  Првата, најголема и најранлива влезна точка за која било организација е нејзината инфраструктура во крајната точка. Застарениот софтвер, неконтролираната употреба, недостатокот на безбедносна свест кај вработените, може да биде уште посериозен проблем, доколку не постои сигурно безбедносно решение за крајна точка.
  Портфолиото на производи Endpoint и Protection Server обезбедува заштита за секој краен уред во вашата организација. Од компјутери до сервери, паметни телефони, таблети и лаптопи, сите уреди добиваат соодветна комбинација на стандардни техники – како откривање на малициозен софтвер врз основа на потпис, анализа на однесување, откривање на малициозен сообраќај, филтрирање веб, филтрирање на уреди и апликации, DLP и повеќе, заедно со совемени техники за длабоко учење базирани на ваштачка интелегенција и напредни карактеристики против ransomware. Заедно со своите интегрирани EDR можности, тој обезбедува моќна хигиена за безбедносни ИТ операции и лов на закани и за ИТ администраторите и за безбедносните аналитичари.

  Производи на располагање:
  – Intercept X Endpoint

  – Intercept X for Server
  – Intercept X Advanced with EDR
  – Sophos Mobile
  – Sophos Central Device Encryption

 • cloud

  Cloud безбедност

  Придобивките од пренесување на вашите податоци, средства и апликации во јавен облак можат да бидат огромни, затоа многу организации размислуваат дали да го направат овој потег при градењето на нивните стратегии за дигитализација. Сепак, моделот на споделена одговорност може да биде незгоден за разбирање од страна на клиентите, а особено да се усогласи со нивните барања.
  Токму тука влегува во игра портфолиото на Sophos Cloud Security. Sophos Cloud Optix им обезбедува на компаниите континиурана анализа и видливост на организациите што треба да детектираат,  како да одговорат за да ги спречат празнините во безбедноста заради изложеноста. Овозможува единствен приказ на безбедноста на состојбата низ Kubernetes кластерите, Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, и Infrastructure-as-Code околината, што им олеснува на клиентите да ги искористат придобивките од облакот, без да се грижат за тоа како и каде се чуваат нивните податоци, кој ракува или пристапува до истите.

  Производ на располагање:
  –  Cloud Optix

 • managed-services

  Менаџирани услуги

  Малку организации во своите редови ги имаат вистинските алатки, луѓе и процеси за ефикасно управување со нивната програма за безбедност деноноќно, додека проактивно се бранат од нови и нови закани.
  Sophos Managed Threat Response (MTR) обезбедува можности за лов, откривање и одговор на закана 24/7, обезбедени од експертски тим како целосно управувана услуга. И наместо само да ве известува за нападите или сомнително однесување, тимот на Sophos MTR презема насочени активности од ваше име за да ги неутрализира дури и најсофистицираните и најсложените закани. Двете постоечки нивоа на услуги (стандардни и напредни) обезбедуваат сеопфатен пакет на можности за компании од различен ранг.
  Покрај тоа, во однос на најголемата грижа на компаниите – приватноста, Sophos MTR нуди целосна транспарентност и контрола, според кои клиентот ги носи одлуките и контролира во случај на инциденти, дали и какви активности за одговор бара од Sophos и кој се треба да биде вклучен во комуникациите.

  Производ на располагање:
  – Managed Threat Response

Придобивки

Искористете ги придобивките од унифицираниот безбедносен систем

 • Заштита на секој слој

  Заштита за сите слоеви на вашата ИТ инфраструктура. Од мрежата и крајната точка до средствата складирани во Облак, Софос ги нуди вистинските алатки за да им помогне на клиентите да се справат со ризиците и предизвиците на сајбер безбедноста денес и утре.

 • Периметарска заштита

  Ја заштитува мрежата од вообичаени и напредни закани, ја обезбедува комуникацијата по е-пошта и хостираните услуги, контролира употреба на веб и апликации и увидувања со помош на моќно известување надвор од кутијата.

 • Најдобро од двата света

  Испорачува традиционални техники на антималвер со напредни можности за учење водени од АИ и современи карактеристики против рансомвер, спарени со напредни групи на алатки EDR.

 • Безбедно во облак

  Обезбедува континуирана анализа и видливост на организациите што треба да детектираат, да одговорат и да спречат празнини во безбедноста и усогласеноста што ги оставаат изложени нивните средства во облакот.

 • 24/7 стручна услуга

  Овозможува можности за лов на закани, откривање и одговор од 24/7, испорачани од експертски тим како целосно управувана услуга преку неговиот одговор на управување со закани (MTR).

 • Заедно посилни

  Поврзани преку унифицирана безбедносна платформа, производите на Софос Централ, Софос работат заедно за да го формираат првиот и најдобриот систем за компјутерска безбедност во светот – Синхронизирана безбедност.

Престанете да трошите време и пари на други технологии.  Контактирајте нè веднаш.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • banking

  Финансиски услуги

  Овозможете супериорни дигитални искуства, со модернизирање на наследeнитe системи и модернизирање со API, DevOps и FinTech ecosystem.

 • public-sector

  Јавен сектор

  Овозможете едноставно усогласено искуство, користејќи отворен API, дигитални плаќања, blockchain и аналитика.

 • healthcare

  Здравствена грижа

  Трансформирајте го вашиот бизнис за да се усогласите со финансиските и трговските активности, користејќи blockchain, cloud, автоматизација и анализа.

 • retail

  Трговија

  Згелемена оперативната ефикасност и подобрено искуството, со современ трансформациски пристап.

 • government

  Владини институции

  Применете платформен пристап за автоматизација и намалени трошоци со кориснички as-a-service модел на услуги.

 • education

  Образование

  Добијте конкурентска предност, со известување за ризици, AML трансформација и продуктното партнерство.

За вендорот

Sophos

Sophos е глобална компанија за компјутерска безбедност основана во 1985 година во Абингдон, Велика Британија. Од производство исклучиво на антималвер и решенија за криптирање во зачетоците, преку серија аквизиции на паметни пазари, Sophos стана ова што е денес – светски лидер во ИТ безбедност и заштита на податоците. Од мрежата и крајната точка до безбедноста на облакот, Sophos ја обезбедува најдобрата заштита на светот комбинирајќи го најмоќниот мотор со вештачка интелигенција, со неспоредлива експлоатација и заштита од ransomware, иновирајќи нови решенија за континуирано подобрување на безбедноста и минимизирање на лажните позитиви и автоматизирање на одговор на инциденти, со безбедносни производи кои работат како систем, за да им помогне на клиентите да одговорат на константниот развој на предизвиците. Над 100 милиони корисници и 350.000 организации, со стапка на обновување од над 90% ја докажуваат вредноста што Sophos им ја носи на нивните ИТ инфраструктури..

Како компанија со над 3.500 вработени, Sophos работи на глобално ниво во 150 земји во светот.

За да им помогне да ги достават своите решенија до крајните потрошувачи, Sophos има мрежа од повеќе од 47 000 канал партнери ширум светот, еден од нив е КАБТЕЛ – Platinum Pаrtner за македонскиот пазар.

0+

Години искуство

0M

Глобални корисници

0

Организации

0

Земји

0

Вработени

За повеќе информации во врска со понудата на Sophos, преземете ја брошурата за производи

Мрежна заштита

Endpoint & Сервери

Cloud безбедност

Менаџирани услуги