ЗЕГИН ФАРМ е основана во 1993 година со главни активности во малопродажба на лекови, пара-фармацевтски и медицински помагала, прехранбени производи, додатоци во исхраната, козметика и макробиотици. Компанијата е една од најголемите и најуспешните во земјата, со најдобра инфраструктура и најширока дистрибутивна мрежа, со ланец од 100 аптеки. ЗЕГИН ФАРМ – е лидер во земјата по бројот на опслужени клиенти, со пазарен удел од 62%. Затоа, слоганот „Фармацевтски бисер на Македонија“ е навистина заслужен.

Клиент:
Зегин
Индустрија:
Трговија, фармација
Веб страна:
zegin.com.mk
Продукти и решенија:
Каблирање, Телефонија, Безжична мрежа, Кибер безбедност

Предизвици

Обезбедување на добро структурирано, најквалитетно кабелско решение како основа за бараниот корпоративен LAN.

Дизајн, имплементација и одржување на сеопфатни информациски и комуникациски системи засновани на најновите ИКТ технологии за седиштето.

Заштита на корпоративните податоци и уреди од вообичаени и напредни закани со високо квалитетно решение за заштита на крајната точка.

Безжично мрежно решение за главниот магацин и канцелариите како подлога на инфраструктурата за интегрирано софтверско решение за складирање.

Продукти и решенија

Следните производи и решенија беа дадени и распоредени за да одговорат на барањата на клиентите:

  • Nexans LANmark-6 решение за LAN Мрежа, вкупна должина на кабел над 3.500 метри и 100 конекции.
  • Nexans Optical Fiber SM, вкупна должина над 500 метри и 40 конекции
  • Alcatel-Lucent Omn1PCX Office RCE платформи со 120 аналогни телефонски комплети Alcatel Lucent и 60 напредни дигитални комплети Alcatel-Lucent
  • Kaspersky Endpoint Security Select за 75 клиентски уреди и сервери
  • Безжични точки за пристап на EnGenius мрежи и прекинувачи за оптимално покривање на магацинот, поддршка на деловната апликација и мобилност на клиентите
  • Поддршка и обука на лице место
  • 25 години гаранција за сите кабелски работи

Придобивки

• Интуитивно телефонско искуство со динамично вокално и графичко водство
• Ја подобрува комуникацијата, ја зголемува продуктивноста на вработените
• Ја подобрува интеракцијата со клиентите
• Оптимизирана оперативна ефикасност
• Зголемен континуитет во работењето
• Структурно и сигурно решение за каблирање
• Безбедност за критични корпоративни податоци и уреди
• Централизирано управување и увид во безбедносното состојба
• Брзо, сигурно, WiFi решение, докажано за иднината
• Поддршка за деловни апликации и мобилност на клиенти
• Поддршка и техничка експертиза