Продукти и решенија

Решенија за предвидување, спречување, откривање и одговор на сајбер напади

 • Kaspersky нуди огромно портфолио на безбедносни решенија – од антивирусни производи за домашнa употреба, до комплексни интегрирани решенија кои им помагаат на професионалците за компјутерска безбедност во SOCs и CERTs (систем и организација контроли на компјутерски тим за одговор при итни случаи). Производите на Kaspersky редовно се оценуваат од независни експерти – и се најтестерани и најнаградувани во дејноста, од страна на водечките независни аналитичари, постојано наоѓајќи го своето место меѓу најдобро продавани во истражувањата на пазарот извршени од компании како Gartner, Forrester, The Radicati Group… Безбедносни ентерпрајс решенија на Kaspersky им овозможуваат на клиентите да предвидат, спречат, детектираат и одговорат на сајбер напади.

 • Integrated-Endpoint-Security

  Интегрирана Endpoint Безбедност

  Интегрираната безбедност за крајните точки обезбедува ефикасна одбрана од широк спектар на вообичаени и напредни закани насочени кон организациите, без да побарува зголемување на ресурсите на клиентот. Повеќеслојниот пристап на Kaspersky, комбинира пакет моќна технологија за заштита, откривање и одговор во едно цврсто интегрирано решение, за да ги заштити клиентите од напади. Освен тоа, грануларните контроли врз базa на white list го олеснуваат спроведувањето на политиките што одредуваат кои апликации или ресурси на Интернет можат да ги пристапат корисниците и кога.

  Производи на располагање:
  – Kaspersky Endpoint Security for Business
  – Kaspersky Sandbox
  – Kaspersky EDR Optimum

 • Industrial-Cybersecurity

  Инустриска Кибер Безбедност

  Kaspersky Industrial Cybersecurity е портфолио на технологии и услуги дизајнирани за обезбедување на секој индустриски слој, вклучително и SCADA сервери, HMI, инженерски работни станици, PLC, мрежни врски и чевечки фактор – без да влијаат на континуитетот на работењето и конзистентноста на индустриските процеси.
  Во неговото јадро се следните производи што им помагаат на клиентите да ги следат и заштитуваат сите слоеви на нивните индустриски мрежи:
  – KICS for Nodes (Industrial Endpoint Protection)
  – KICS for Networks (Industrial Anomaly and Breach Detection)
  – Kaspersky Security Center (Centralized Security Management)
  За да обезбеди целосна слика за заштитата, Kaspersky исто така обезбедува стручни услуги и интелигенција, како и програми за обука и свесност и за вработените и за администраторите.

 • Threat-Management-and-Defense

  Threat Management and Defense

  Управувањето и одбраната од заканите на Kaspersky обезбедува единствена комбинација на водечки технологии и услуги за поддршка на имплементацијата на Адаптивната стратегија за безбедност – помагајќи им на безбедносните тимови да спречат напади, брзо откриваат уникатни нови закани, реагираат брзо и прецизно на инциденти во живо и предвидуваат идни закани.Решението може да се интегрира во тековната корпоративна стратегија на клиентот, адресирањето на комплексни закани, надополнувањето на постојните технологии за заштита и поддршка на интеракцијата со веќе распоредени решенија SIEM / SOC. Се состои од неговите основни елементи:
  – Kaspersky Anti-Targeted Attack Platform
  – Kaspersky EDR
  Во комбинација со широк спектар на сајбер безбедност и експертски услуги, клиентите добиваат целосна интелигентна и прилагодлива безбедност за нивната организација.

 • Threat-Intelligence

  Kaspersky Threat Intelligence

  Спротивставување на современите сајбер закани бара целокупен преглед на на тактиките и алатките што ги користат актерите на закани. Генерирањето на оваа интелигенција и идентификувањето на најефикасните противмерки, бара постојана посветеност и високо ниво на експертиза. Со петабајти богати податоци за закана за непресушни напредни технологии за машинско учење и уникатен фонд на светски експерти, Kaspersky постојано работи на поддршка на своите клиенти со најновите информации за закани од целиот свет, помагајќи им да го задржат имунитетот дури и на досега невидените сајбер- напади.
  Овие внимателно собрани, филтрирани и анализирани податоци се доставуваат до крајните потрошувачи на организиран, активен начин преку разни алатки за известување, напојување и анализа:
  – Threat Data Feeds
  – APT Intelligence Reporting
  – Financial Threat Intelligence Reporting
  – Digital Footprinting Intelligence
  – Threat Lookup
  – Cloud Sandbox

 • ent-new-white-cloud-security-77-77

  Hybrid Cloud Security

  Решението Kaspersky Hybrid Cloud Security обезбедува извонредна повеќеслојна заштита на повеќе-облачни средини. Каде и да се обработуваат или складираат критични деловни податоци – во приватен или јавен облак, или обете – Kaspersky обезбедува совршено избалансирана комбинација на подвижна, континуирана безбедност и супериорна ефикасност, заштитувајќи ги податоците на клиентот од најнапредните тековни и идни закани, без да се загрозат перформансите на системите.
  Тоа им помага на клиентите да ги заштитат, контролираат и стекнат целокупна видливост на нивните физички и виртуелни сервери, VDI, меморија, па дури и канали за податоци во нивниот приватен облак или нивните оптоварувања во јавните облаци, вклучувајќи ги AWS и Azure.
  Вклучени производи:
  – Kaspersky Security for Virtualization Agentless or Light Agent
  – Kaspersky Security for Windows Servers
  – Kaspersky Endpoint Security for Linux

 • rsz_product-icon-security-cloud-77x77-1

  Физички лица и мали бизниси

  Производите Kaspersky за домашна употреба и мали бизниси обезбедуваат извонредна повеќеслојна заштита. Каде и да треба да ги заштитите компјутерите, лаптопите, Mac или Android уредите, безбедносниот пакет на Kaspersky нуди заштита за сите нив. Заштитете ги вашите приватни податоци од традиционален малициозен софтвер и ransomware, блокираат неовластен пристап до вашата камера, ги заштитуваат банкарските плаќања со врвно шифрирање и ја одржува вашата приватност со вградени функционалности на VPN. Дополнително, нуди и одличните можности за родителска контрола со цел да ги заштитите вашите најблиски од опасностите што ги демнат во дигиталниот, но и реалниот свет.
  Вклучени производи:                                                                                        – Kaspersky Anti-Virus 
  – Kaspersky Internet Security
  – Kaspersky Total Security
  – Kaspersky Small Office Security
  – Kaspersky Safe Kids

Придобивки

Разновидното портфолио на Kaspersky обезбедува уникатен опсег на придобивки.

 • Одржувајте ја ИТ хигиената

  Заштита на вашата организација од вообичаени закани, како и од ransomware, драстично намалувајќи го ризикот од оперативни, податочни или финансиски загуби.

 • Пакет со алатки за напредна безбедност

  Helps advanced IT Security or SOC teams tackle complex and targeted threats with tools that help them tackle current and predict future threats targeting their organizations.

 • Проценка на ризиците

  Им помага на безбедносните тимови да ги проценат, намалат или целосно да ги ублажат ризиците за компјутерска безбедност поврзани со нивните организации, користејќи врвна разузнавачка закана и известување за производи и услуги..

 • Заштитете го она што е критично

  Kaspersky помага да се заштити критичната и чувствителна инфраструктура, како што се индустриски мрежи, банкомати, вградени системи, IoT уреди и многу повеќе.

 • Обучете го вашиот персонал

  Kaspersky обезбедува консултантски услуги, како и обуки за компјутерска безбедност и свесност и за вработените и за ИТ-персоналот, со огромен опсег на заеднички и напредни теми.

 • Помош

  Kaspersky нуди подадена рака со обезбедување на различни услуги како Incident Response, Digital forensics, Malware analysis, Threat hunting и многу повеќе.

Престанете да трошите време и пари на други технологии.  Kонтактирајте нè веднаш.

Индустрии

Сектори кои се опслужуваат

 • banking

  Финансиски услуги

  Им помага на давателите на финансиски услуги да спроведат адаптивна стратегија за безбедност за да постигнат усогласеност и да ги заштитат своите клиенти.

 • teleco

  Телеком

  Безбедносни решенија специјално дизајнирани за да обезбедат оптимални безбедносни нивоа на сите компоненти.

 • healthcare

  Здравство

  Решение дизајнирано да ги заштити овие системи од напади, насочени кон нивните информации и искористувајќи ги нивните ограничувања.

 • retail

  Трговија

  Ги штити податоците и приватноста на вашите клиенти од закани насочени кон дигиталната економија и бизнисите на мало.

 • industrial

  Индустрија

  Обезбедува заштита за критичната индустриска инфраструктура и ги штити индустриските процеси од компромитирање.

 • transport

  Транспорт

  Безбедносни решенија за транспорт што ги опфаќаат сите аспекти на ИТ безбедноста, одуреди за влезници и терминали на оператори до  канцелариски системи и центри за податоци со големи размери.

 • energy

  Енергија

  Ги заштитува критичните услуги како што се производство и снабдување со енергија од запирање на процесите.

 • data-center

  Центри за податоци

  Безбедносни решенија за современи центри за податоци, кои обезбедуваат заштита и за виртуелизирани средини и за корпоративни системи за складирање на податоци.

За вендорот

Kaspersky

Kaspersky е глобална компанија за сајбер безбедност основана во 1997 година. Експертизата за длабоки закани и безбедност на Kaspersky, постојано се трансформира во иновативни безбедносни решенија и услуги за заштита на бизнисите, критичната инфраструктура, владите и потрошувачите ширум светот. Сеопфатното безбедносно портфолио на компанијата, вклучува водечка крајна заштита и голем број специјализирани безбедносни решенија и услуги за борба против софистицирани и развојни дигитални закани. Kaspersky технологиите им помагаат на над 400 милиони корисници и над 250.000 корпоративни клиенти да го заштитат она што им е најважно.

Како глобална компанија, Kaspersky работи во 200 земји и територии и има 34 канцеларии во повеќе од 30 земји. Тимот се состои од повеќе од 4.000 високо квалификувани специјалисти.

На македонскиот пазар, Kaspersky е присутен преку својот Platinum Partner – КАБТЕЛ дооел, Скопје.

0+

Години искуство

0MM

Корисници глобално

0К+

Корпоративни клиенти

0

Канцеларии во 30 земји

0К+

Квалификувани специјалисти

За повеќе информации во врска со понудите на Касперски, преземете ги брошурите за производите

Интегрирана Endpoint Заштита

Индустриска Кибер Безбедност

Threat Management & Defense

Kaspersky Threat Intelligence

Мали бизниси и решенија за дома