kaspersky-endpoint-leader-software-reviews
Cyber security News & Events news&blog Solutions Success Stories Достигнувања и награди ИТ Решенија Кибер безбедност Техничка заштита

Kaspersky Endpoint – лидер на Software Reviews

Kaspersky прогласен за Endpoint Protection лидер при Data Quadrant наградите на Software Reviews за 2023 година

Kaspersky е прогласен за лидер во наградите на Data Quadrant од Software Reviews, најдлабокиот извор на податоци за купувачите и увиди на пазарот за софтвер за претпријатија. Повеќеслојниот безбедносен производ на Kaspersky за безбедност на крајната точка доби вкупен резултат од 97 Net Emotional Footprint, врз основа на повратните информации на корисниците.

Во август 2023 година, Kaspersky Endpoint Security for Business беше прогласен за лидер во извештајот за заштита на крајната точка, со врвни оценки за поддршка на клиентите, искуство со производот и постојано подобрување на решението. Овој резултат е показател за целокупното чувство на корисникот кон Kaspersky и неговиот производ – сето тоа од гледна точка на ИТ и деловните професионалци. Во исто време, 90 проценти од корисниците споделија дека постои голема веројатност да го препорачаат овој производ.

Kaspersky Endpoint Security for Business обезбедува автоматско спречување на откупните софтвери, кои се закана број еден за бизнисите. Повеќеслојниот пристап за заштита се заснова на куп технологии базирани на машинско учење и глобално стекнати разузнавачки закани. Kaspersky Endpoint Security за бизнис заштитува од file-based напади и fileless напади, експлоати, rootkits како и мноштво други закани, така што корисниците можат да бидат целосно сигурни во безбедноста на нивниот бизнис.

„Почестени сме што сме прогласени за лидер во извештајот за квадрант на податоци на Software Reviews. Постојано ги подобруваме нашите производи за да се осигураме дека сме во чекор со новите закани, така што нашите клиенти секојдневно ја добиваат безбедносната поддршка што им е потребна. Со органски вградената EDR функционалност и интеграцијата во нашата XDR опсегот, Kaspersky Endpoint Security for Business обезбедува сеопфатна заштита од најширокиот опсег на сајбер-закани, помага да се намали подложноста на напади преку зацврстување на системот и ги обезбедува основните вештини потребни за ефикасно откривање закани. одговор и истрага. „Задоволни сме што знаеме дека нашите клиенти го избираат, ценат и препорачуваат нашето решение, тоа е најдобрата награда за нашите секојдневни напори“, изјави Oleg Gorobets, Senior Global Product Marketing Manager во Kaspersky.

Секоја година, Software Reviews’ Data Quadrant Awards ги препознава извонредните даватели на софтвер на технолошкиот пазар, оценети од ИТ и бизнис професионалците. Производителите на решенијата за кибер безбедност добиваат оценки за задоволство на корисниците за софтверските способности, карактеристиките на производот, веројатност за препорачувањена истиот и производителот, со цел да резултираат со оценки за увид наречен Net Emotional Footprint. Поставувањето на провајдер на софтвер во квадрантот на податоци укажува на неговото релативно рангирање, како и неговата категоризација. Објавените податоци се собрани од вистински крајни корисници и прецизно проверени.

Дознајте повеќе за Kaspersky Endpoint Security for Business на следниот линк.

За да дознаете повеќе, посетете го SoftwareReviews.com.