rainbow-onlyoffice-kabtel-alcatel-lucent
news&blog

Нов плагин за поврзување на Rainbow&OnlyOffice

Нов плагин за поврзување на Rainbow&OnlyOffice Docs

Комуникациската платформа Rainbow by Alcatel-Lucent Enterprise се интегрираше со ONLYOFFICE на Ascensio System
Париз, Франција, 3 февруари 2022 година

Alcatel-Lucent Enterprise, водечки снабдувач на комуникации, облак и мрежни решенија прилагодени на индустриите на клиентите, и Ascensio System SIA, развивачот и давателот на ONLYOFFICE, најавија објавување на нов плагин.

Плагинот ONLYOFFICE Rainbow им овозможува на корисниците беспрекорно да ги поврзат своите сметки на Rainbow™ и да комуницираат со членовите на тимот во рамките на ONLYOFFICE Docs, моќниот онлајн уредник за текстуални документи, табели и презентации.

Нов начин на безбедно комуницирање

Rainbow од Alcatel-Lucent Enterprise е робусна и лесна за употреба алатка за комуникација. Обезбедува платформа за деловни конференции и соработка во реално време со алатки за управување со времето и приватност, овозможувајќи им на тимовите да соработуваат преку пораки, видео и телефон, од каде било, на кој било уред.

ONLYOFFICE е софтвер со отворен код и безбеден онлајн канцелариски пакет фокусиран на напредна и безбедна обработка на документи. Со преку 7 милиони корисници ширум светот, тој е докажан иноватор во онлајн канцеларискиот бизнис.

Новиот приклучок им овозможува на корисниците безбедно да комуницираат со своите тимови, користејќи Rainbow во рамките на ONLYOFFICE Docs. Лесното за користење интегрирано решение за облак е едноставно за распоредување и ја поттикнува ефикасноста на тимот преку олеснување на соработката, комуникацијата и истовремениот пристап во реално време за корисниците преку ергономски интерфејс.

Rainbow и ONLYOFFICE веќе се користат од милиони корисници на глобално ниво. Двете решенија беа развиени во Европа и се хостирани во безбедни европски центри за податоци. Бидејќи многу бизниси продолжуваат да прифаќаат нови начини на работа и хибридни канцеларии, партнерството им овозможува на компаниите од која било големина, од кој било сектор, да продолжат да соработуваат беспрекорно.

Ние сме многу задоволни што работиме со Alcatel-Lucent Enterprise, бидејќи заедно нудиме безбедна и доверлива тимска комуникација на сите корисници. Нашите суверени европски центри за податоци значат дека можеме да понудиме поголемо ниво на безбедност од другите решенија базирани надвор од ЕУ, изјави Галина Годухина, Раководител за продажба и партнерски односи во ONLYOFFICE
Според Жан-Филип Лено, директор за стратешко партнерство во Alcatel-Lucent Enterprise, „Конвергенцијата помеѓу канцелариските и решенијата за соработка во облакот е дел од нашата стратегија за раст. На претпријатијата им требаат целосно интегрирани решенија, кои се лесни за користење и едноставни за распоредување во овој сè повеќе дигитализиран свет. ONLYOFFICE предлага решение кое е иновативно и широко користено во Европа, така што случаите за заедничка употреба овозможени со конекторот Rainbow обезбедуваат решение по избор.
За Alcatel-Lucent Enterprise

Alcatel-Lucent Enterprise обезбедува приспособени технолошки искуства што им се потребни на претпријатијата за да направат сè да се поврзат. ALE обезбедува вмрежување, комуникации и решенија за облак од дигитална ера, со услуги приспособени да обезбедат успех на клиентите, со флексибилни деловни модели во облакот, во просториите и хибрид. Сите решенија имаат вградена безбедност и ограничено влијание врз животната средина.

Над 100 години иновации го направија Alcatel-Lucent Enterprise доверлив советник за повеќе од милион клиенти ширум светот. Со седиште во Франција и 3.400 деловни партнери ширум светот, Alcatel-Lucent Enterprise постигнува ефективен глобален досег со локален фокус. КАБТЕЛ е партнер на Alcatel Lucent за Македонија.