engenius-PabellonMultiusosMadridArena_FrancescoPinton-Kabtel-одличен-WIFI-DAVIS-CUP
news&blog Solutions WiFi ИТ Решенија

EnGenius 11ax на Tennis Davis Cup Мадрид

17 јануари 2022 година

Решението EnGenius 11ax (Wi-Fi 6) распоредено во финалето на Tennis Davis Cup Мадрид

Davis Cup, настан на кој му треба сигурен, беспрекорен Wi-Fi низ целата арената, огромен комплекс од канцеларии, простории за печат, соблекувални, зони за гостопримство, објекти за обука и ресторани и навивачи ги искористи предностите на решениeто EnGenius 11ax (Wi-Fi 6) за да го обезбеди истиот.

Мадрид беше еден од трите градови избрани за домаќини на Davis Cup by Rakuten Finals 2021. Настанот, организиран од Космос Тенис и спонзориран од Ракутен, вклучи 18 меѓународни тимови кои се собраа на одредените спортски места во повеќенаменскиот павилјон Мадрид Арена (Pabellon Multiusos Madrid Арена). Овој стадион има максимален капацитет од 12.000 гледачи, една површина која се состои од 20.000 квадратни метри и втората површина од 3.000 квадратни метри.

Меѓу илјадниците гледачи, официјални лица, играчи, персонал и чувари – приближно 600 новинари го следеа финалето на локацијата со високи барања за поврзување. Од клучно значење беше и организаторите и персоналот да бидат способни да комуницираат брзо и ефективно и членовите на медиумите да бидат способни да обезбедуваат актуелно покривање на настаните во реално време.

Откако ги истражија нивните опции, координаторите на настанот се решија на решението за управување со мрежата EnGenius Cloud.

Брзата инсталација и конфигурација на EnGenius Cloud им овозможи на персоналот, играчите и гостите доверливи перформанси, предвидлива анализа и увид во реално време. Решението им овозможи на администраторите да ја визуелизираат мрежата. Мобилната апликација EnGenius Cloud To-Go, исто така, им даде на администраторите слобода да ја следат и управуваат мрежата на лице место или од далечина, обезбедувајќи аналитика за длабоко нуркање во секој жичен и безжично поврзан уред.

Една карактеристика од особено значење на EnGenius Cloud беше можноста за управување со пропусниот опсег низ мрежата во зависност од различните потреби за сообраќај во различните делови на стадионот. Тимот за ИТ беше во можност да го прераспредели пропусниот опсег во области со високи побарувања за да се обезбеди цврста поврзаност за сите инволвирани, цело време.

И на крај, фактот што сите мрежни уреди беа конфигурирани пред време пред инсталацијата, овозможи решението да биде распоредено со користење на само мал дел од расположивото време.