EnGenius-EOC-novi-sirokopojasni-wifi-outdoor-resenija-kabtel.png
Cyber security News & Events news&blog Recommendations Solutions Success Stories WiFi Бекап ИТ Решенија Кибер безбедност Промоции

EnGenius EOC – нова серија широкопојасни Wi-Fi уреди

Серијата EOC на EnGenius го трансформира поврзувањето во паметните градови и индустриските средини со напредни решенија од точка до точка и од точка до повеќе точки. Новата серија доаѓа со двојни радија, кои работат во 5GHz и 6GHz, со интегриран NMS за лесно распоредување и супериорна функционалност во различни сектори.

EnGenius Technologies, пионер во иновативни решенија за поврзување, ја лансираше новата серија Broadband Outdoor EOC655, со ефикасен систем за управување со мрежата наречен SkyPoint. Оваа серија обезбедува интегрирано поврзување од точка до точка и од точка до повеќе точки и е идеална за различни сектори, вклучувајќи паметни градови, далечинска индустриска контрола и јавна безбедност. Со двојни радија од 5 GHz, тој е добро прилагоден за опкружувања со густа радиофреквенција (RF) и нуди безбеден и сигурен широкопојасен интернет за last-mile и blackhaul апликации. Серијата EOC има и мобилна апликација, што им го олеснува распоредувањето и користењето на безжичните техничари и инсталатери. Дизајниран е да одговори на барањата на динамичните индустрии кои се развиваат и нуди зголемена ефикасност и супериорна функционалност.

Поедноставено широкопојасно безжично распоредување на отворено

Серијата EOC е возбудливо решение за безжични инсталации на отворено. Ги заменува традиционалните и скапи жичени радио менаџирани решенија на 2,4 GHz и мобилна апликација погодна за корисниците. Оваа иновација го поедноставува усогласувањето и тестирањето на антените, значително го намалува времето на конфигурација, минимизирајќи ги грешките. Рационализираниот пристап на серијата го забрзува распоредувањето, обезбедувајќи стабилност и ефикасност на услугата, особено во предизвикувачки средини.

Подобрени перформанси и стабилност

Оваа серија е дизајнирана да ги решава вообичаените проблеми поврзани со перформансите и стабилноста во области со висока радиофреквенција. Серијата има двојни радија од 5 GHz со робустен капацитет за поврзување од 2 Gbps што може да се спротивстави на типични проблеми како што се мрежни пречки и неуспеси во синхронизацијата. Исто така, има интелигентно управување со RF и QoS за да обезбеди оптимални перформанси и ефикасна приоритизација на сообраќајот. Серијата е дизајнирана да ја подобри еластичноста на мрежата со напредно управување со RF и детекција на прекин, што значи дека се работи за робусни решенија во предизвикувачки сценарија за напојување и пренатрупани безжични простори.

Оптимизирано управување за ефикасни услуги со повеќе станари

Серијата EOC е мрежно решение со овозможено GPS со двојни Gigabit Ethernet порти што го поедноставува решавањето на проблеми и ги подобрува карактеристиките на мапирањето и дијагностиката. Доаѓа со апликацијата SkyConnect и SkyPoint NMS за целосно следење на здравјето на мрежата и управување со средства. Целосниот пакет софтвер вклучува алатки за планирање пред инсталирање, распоредување, мониторирање и управување со мрежата. Серијата има и напредни Layer 2 способности, како што се поддршка за VLAN, технологија Q-in-Q и multicast и broadcast филтрирање, што ја прави идеален избор за интернет провајдерите во опкружувања со повеќе станари.

Главни карактеристики и предности:
  • Рационализирано поставување на мрежите: лесно поставување на мрежите со поддршка за мобилни апликации за усогласување и дијагностика на антената во реално време.
  • Подобрен мрежен капацитет: двојните радија од 5 GHz нудат робустен капацитет за поврзување од 2 Gbps, поврзувајќи до 16 далечински крајни уреди во Point-to-Multipoint поставки, совршени за мрежи од големи размери.
  • Оптимизирано управувањето со RF: мрежата се прилагодува на различни услови за да ги одржува врвните перформанси на мрежата.
  • Забрзано закрепнувањето од прекин: имплементирање на предупредувања да избегнување на проблемите поврзани со далечинско напојување
  • Максимизирање на ефикасноста на спектарот: користи приспособливи стапки на податоци и автоматско избирање канали за ефективно користење на пропусниот опсег.
  • Централизирана контролата на мрежата: управување со мрежите со SkyPoint NMS и прилагодувања во движење со апликацијата SkyConnect.
  • Зголемена ефикасноста на multi-tenant услуги: со напредни функции на Layer 2, се обезбедува безбедно и ефикасно управување со мрежниот сообраќај.
  • Издржливост на отворено: Гарантирана издржливост во тешки услови со куќиштето со IP67 заштита
  • Безбеден пренос на податоци: заштита на информациите со AES-256 шифрирање.

Roger Liu, извршен потпретседател на EnGenius Technologies, нагласува дека серијата EOC е повеќе од обичен производ. Тој вели: „Оваа серија претставува спој на напреден хардвер и иновативен софтвер, дизајнирана да се справи со предизвиците за поврзување со кои се соочуваат во backhaul и last-mile апликациите за различни урбани, рурални средини и индустрии. Возбудени сме да ја рационализираме поврзаноста, како за нашите партнери, така и за клиентите со нашите нови EOC решенија“.

EnGenius лансираше повеќе модели од серијата EOC655 со вградени панелни и секторски антени и можност за поврзување со надворешни антени за поголема флексибилност. Овие производи на EOC се очекува да бидат пуштени во продажба во првиот квартал на 2024 година и ќе бидат достапни преку мрежата на овластени препродавачи и дистрибутери EnGenius. Партнер за Македонија е КАБТЕЛ Доoел.