Sophos-lider-na-G2-MDR-xdr-Endpoint-Firewall
Cyber security News & Events news&blog Recommendations Solutions ИТ Решенија Кибер безбедност

Sophos – лидер за Endpoint, EDR, XDR, Firewall и MDR на G2

G2 го именува Sophos за лидер за Endpoint, EDR, XDR, Firewall и MDR
Sophos е единствениот продавач оценет како лидер во сите пет категории на сајбер-безбедност во извештаите на G2 за  2023

G2 штотуку ги објави своите извештаи за пролет 2023 година, а Sophos е единствениот провајдер за сајбер-безбедност именуван за лидер во G2 Grid® извештаите за заштита на крајната точка – Endpoint, откривање и одговор на крајната точка – EDR, продолжено откривање и одговор – XDR, софтвер за заштитен ѕид Firewall и управувано откривање и одговор (MDR). Дополнително, корисниците на G2 исто така го оценија Sophos како број 1 за севкупните решенија за XDR и Firewall.

Независна валидација на клиенти на Sophos
Разликите и рангирањето на G2 се засноваат на независни, потврдени прегледи на клиентите на G2.com, најголемиот светски пазар на софтвер и платформа за рецензија. Во Извештаите на G2 за 2023 година, Sophos беше прогласен за генерален лидер во пет категории, како и за лидер во 11 одделни пазарни мрежи:
Endpoint решенија: Глобален лидер за големи, средни компании и мали бизниси
EDR: Глобален лидер за големи и средни компании и мали бизниси
XDR: Глобален лидер за големи и средни компании
Firewall: Глобален лидер за големи, средни компании и мали бизниси
MDR: Глобален лидер за средни компании
Обезбедување на одбрана во длабочина за денешните бизниси

Со оглед на тоа што напаѓачите станаа пософистицирани, бранителите треба да спроведат стратегија за длабинска одбрана која вклучува заштита, откривање и одговор во секоја точка на синџирот на напад за да ја покријат целата нивна околина. Овој повеќеслоен пристап треба да вклучува безбедност на крајната точка, мрежата, е-поштата и облакот, како и услугите за лов на закани и санација од страна на безбедносни експерти.

Фактот дека ИТ и безбедносните професионалци го препознаваат Sophos како лидер во овие клучни категории е потврда дека Sophos го обезбедува најдобриот и најсеопфатниот сет на производи и услуги потребни за модерна сајбер безбедност.

Уникатно, сите клиенти на Sophos се заштитени од Sophos X-Ops, заедничка работна група која обединува длабока експертиза во околината за напад, од ловци на закани од првата линија и одговорни за инциденти, до специјалисти за малициозен софтвер и вештачка интелигенција. Заедно тие обезбедуваат неспоредливи сознанија за тоа како заканите се градат, испорачуваат и функционираат во реално време. Вооружен со ова длабоко разбирање на кибер безбедноста, Sophos гради иновативна, моќна и ефективна одбрана дури и од најнапредните закани.

Дополнителна валидација на решенијата на Sophos од страна на клиентите и аналитичарите

Независно од лидерската позиција на G2, следните решенија на Sophos се широко признати и од клиентите и аналитичката заедница:

Sophos Endpoint
Sophos Extended Detection and Response (XDR)
Sophos Firewall
  • Прогласен за избор на клиенти на Gartner® за 2022 година за мрежни заштитни ѕидови со оцена 4,7/5 на Gartner Peer Insights
  • Признат како Strong Performer on the Forrester Wave
Софос управувано откривање и одговор (MDR)
Подигнете ја вашата сајбер одбрана со Sophos

Како што илустрираат рејтингот на G2, Sophos обезбедува неспоредлива широчина и длабочина на заштита. Нашите водечки светски решенија за крајна точка, мрежа, е-пошта, облак и безбедносни операции бранат над 550.000 организации од напредни сајбер-закани, вклучувајќи откуп.

Без разлика дали сакате да го надградите вашиот заштитен ѕид, да ја подобрите одбраната на вашата крајна точка, да ги насочите и забрзате истрагите за закани или да додадете откривање и одговор на закани предводени од луѓе 24/7, контактирајте не.

Нашите решенија се огромни сами по себе – и уште подобри заедно. Клиентите кои ги користат и Sophos Intercept X Endpoint и Sophos Firewall постојано известуваат дека се способни да ја удвојат ефикасноста на нивниот тим за ИТ/сајбер безбедност и да реализираат намалување до 85% на бројот на безбедносни инциденти кои бараат истрага. Со Sophos можете да изградите долгорочна безбедносна стратегија со доверба. Каде и да започнете, и без оглед на вашите цели, Sophos може да ви помогне да уживате во врвни резултати од сајбер безбедноста.

Решенијата на Sophos се дoстапни во Македонија во КАБТЕЛ, Platinum Partner на Sophos за Македонија.