Cyber security News & Events news&blog Solutions ИТ Решенија Кибер безбедност

Sophos Intercept X и Sophos Firewall – Tech Innovator Awards

Sophos Intercept X и Sophos Firewall се прогласени за врвни решенија за заштита на крајната точка и мрежна безбедност во 2021 од страна на CRN Tech Innovator

Sophos, глобален лидер во следната генерација на сајбер безбедност,  објави дека Sophos Managed Threat Response (MTR) е прогласен за најдобра услуга за управување со откривање и одговор (MDR) од CRN®, бренд на The Channel Company. Признанието ја одбележува шестата последователна година на Sophos како победник на наградите CRN Tech Innovator, кои ги оддаваат почит на најиновативните технолошки решенија и услуги .

„Напаѓачите на откупни софтвери ги заоструваат своите тактики, техники и процедури (TTP) и сè повеќе користат безмилосни трикови за притисок за да ги убедат жртвите да ги платат своите скапи откупнини“, рече Erin Malone,, постар потпретседател за продажба на Sophos во Америка. „Влоговите никогаш не биле поголеми, а на организациите им требаат човечки очи и раце за да ги откријат и одговорат на овие напади кои ги  уништуваат бизнисите. Sophos MTR обезбедува огромни можности за раст за партнерите да започнат или да ги прошират своите безбедносни услуги и што е најважно, да ги заштитат своите клиенти со водечката услуга MDR на пазарот“.

За Sophos MTR

Sophos MTR е целосно управувана услуга за лов, откривање и одговор на закани која обезбедува посветен безбедносен тим 24/7 за брзо идентификување и неутрализирање на софистицирани и сложени закани, како и напади кои се во тек. Sophos MTR го спојува машинското учење со човечка анализа за еволуиран, иновативен пристап кон проактивна безбедносна заштита. Приспособливата понуда е една од најкористените MDR услуги во индустријата, која сега заштитува повеќе од еден милион уреди за над 6.000 организации.

Sophos Rapid Response, како дел од Sophos MTR, е прва во индустријата услуга за далечинско одговор на инциденти со фиксна тарифа,  која им помага на организациите кои се под активни сајбер напади. Тимот за одговор ги идентификува и неутрализира откупниот софтвер, противниците на тастатурата, пробивањето на мрежата и друго, и продолжува да следи сомнителни активности 45 дена потоа. Тимот за брза реакција на Sophos има за цел да ги вклучи и активира услугите во рок од неколку часа по ангажманот од страна на организацијата и да ги трипира повеќето напади во рок од 48 часа.

„Годишните награди за Tech Innovator на CRN ги препознаваат продавачите на технологија кои се постојано посветени на зајакнувањето на крајните корисници, а истовремено промовирајќи континуиран бизнис раст  на канал партнерите, со врвни производи и услуги направени наменски“, рече Blaine Raddon, CEO на Channel Company. „Би сакал лично да им честитам на секој од овогодинешните добитници на наградата CRN Tech Innovator. Горди сме што ги препознаваме овие најдобри продавачи во класата кои ја поттикнуваат трансформацијата и иновациите во ИТ просторот“.

Sophos Intercept X е исто така прогласен за едно од најдобрите решенија за заштита на крајната точка, а Sophos Firewall за една од најдобрите понуди за мрежна безбедност за мали и средни бизниси од страна на Tech Innovator на CRN за 2021 година. Комплетната листа на победници ќе биде претставена во декемвриското издание на CRN и може да се погледне на crn.com/techinnovators.