allstar-Sophos-smb-kabtel
Cyber security News & Events ИТ Решенија Кибер безбедност

Sophos-All-Star на ChannelPro SMB

Sophos, глобален лидер во следната генерација на сајбер безбедност, денес објави дека е прогласен за All-Star на ChannelPro SMB за 2021 година. Тој е препознаен по тоа што има значително влијание на каналот во минатата година – особено преку лансирањето на четири откритија со отворен код SophosAI, вклучувајќи збирки податоци, алатки и нови методологии за унапредување на соработката во индустријата и кумулативните иновации.

„Постои огромна можност да се подобри – ако не и целосно да се преиспита – како заедницата на вештачката интелигенција (ВИ) пристапува кон сите аспекти на сајбер безбедноста, вклучувајќи ја заштита и откривањето на производи, интелигенција за закани, лов на закани и многу повеќе“, рече Joshua Saxe, шеф на Sophos. научник. „Нашиот тим од научници за податоци на SophosAI катализира промени во индустријата кон поголемо споделување информации во обид да ја заостри колективната одбрана против откупни софтвери и други сајбер закани. Продавачите на сајбер-безбедност имаат многу повеќе да добијат со тоа што ќе бидат отворени, соработувачки настроени и транспарентни околу иновациите, а оваа награда е потврда за важноста на чекорите што ги презедовме кон оваа мисија“.

Програмата ChannelPro SMB All-Star препозна избрана група на ИТ продавачи кои значително влијаеле на SMB каналот во последните 12 месеци. Победниците ги избира уредничкиот тим на ChannelPro Network.
„Во индустријата што секојдневно прави порој од вести, тешко е да се издвои нешто навистина ѕвездено“, рече Rich Freeman, извршен уредник на ChannelPro Network. „Sophos дава пример што вреди за восхит во време на метеорски активности на заканите, а тимот на ChannelPro Network е горд што го препознава како All-Star“.

За да дознаете повеќе за потребата од транспарентност на вештачката интелигенција во рамките на сајбер безбедноста и како SophosAI ги остварува достигнувањата, присуствувајте на говорната сесија на Joshua Saxe, „Нема повеќе таен сос! Како можеме да го поттикнеме напредокот во машинското учење за вистинска безбедност преку отворени алгоритми и одредници“, на Black Hat Europe 2021, што се одржува од 8 до 11 ноември и посетете го SophosAI на Sophos.com.