Sophos Named Cybersecurity Company of the Year by Cyber Defense Magazine
BMS&automation News & Events news&blog Success Stories Достигнувања и награди ИТ Решенија Кибер безбедност

Sophos-компанија на годината според Cyber ​​Defense

Sophos-компанија на годината според Cyber ​​Defense

Sophos, глобален лидер во следната генерација на сајбер-безбедност, е прогласена за компанија на годината во областа на кибер-безбедност од страна на магазинот Cyber ​​Defense. Тој е добитник на Editor’s Choice Global InfoSec наградата, која им оддава почит на светските иноватори во индустријата за нивните уникатни и неприкосновени решенија и услуги.

„Сајбер-криминалците постојано ги менуваат своите тактики, техники и процедури за да избегнат откривање на своите злонамерни активности, а форензичките докази на Sophos покажуваат зголемување од 36% на времето на престој на напаѓачите во 2021 година. Фактот дека напаѓачите се задржуваат во околините на жртвите со недели – и многу подолго за помалите организации – треба да служат како повик за будење за бизнисите ширум светот“, рече Raja Patel, виш потпретседател за производи во Sophos. „Sophos им помага на организациите да ги откријат натрапниците и да ги неутрализираат заканите низ целиот синџир на напади пред да предизвикаат штета, а Sophos е почестен да ја прифати оваа награда“.

Сеопфатното и интегрирано портфолио на решенија и управувани услуги на Sophos штити од ransomware и други напредни сајбер-закани. Целата палета на решенија Sophos Intercept X, Sophos XDR, Sophos Firewall, Sophos ZTNA и Sophos Cloud Security – лесно се управуваат во cloud платформата Sophos Central. Клиентите, исто така, можат да изберат да управуваат со нив од Sophos MTR, услуга за лов на закани, откривање, истражување и одговор, со обезбеден посветен безбедносен тим 24/7 за брзо идентификување и неутрализирање на софистицирани и сложени закани.

Понудите се дел од Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem

Во cybersecurity екосистемот се споделуваат разузнавачки информации за закани во реално време за побрзо и поконтекстуално и синхронизирано откривање, заштита и одговор. Работејќи заедно, решенијата можат подобро да ги идентификуваат и брзо да одговорат на активните закани.

„Sophos ги опфаќа трите главни карактеристики што ги бараме ние, судиите: разбирање на утрешните закани, денес; обезбедување на ефективни решенија;  иновации на неочекувани начини кои можат да помогнат во ублажувањето на сајбер ризикот, со цел да бидеме чекор понапред од следните напади“, рече Gary Miliefsky, издавач на Cyber ​​Defense Magazine.

Магазинот Cyber ​​Defense ги објави победниците на RSA Conference 2022. Целосната листа на победници е достапна на http://www.cyberdefenseawards.com/.