news&blog Solutions WiFi Бекап Вработување ИТ Решенија Кибер безбедност

Вработуваме инженери за ИКТ решенија

Врабтоуваме инженери за ИКТ решенија (ICT Engineers)

 КАБТЕЛ Мисија: Дизајн, имплементација и одржување на целосни информациско-комуникациски системи, базирани на најновите ИКТ-технологии за поддршка, раст и успех на нашите клиенти и партнери од сите сектори и индустрии. Нашиот тим е нашето највредно богатство и главната причина за нашиот успех. Успесите на компанијата се потпираат не само на нашите технологии, методологии и инфраструктура, туку и на придонесот и посветеноста на вработените.

Вработените  ја прават разликата!

Поради проширување на тимот, КАБТЕЛ ДООЕЛ има потреба од :

 1.Инженер за ИКТ решенија;

2.Постар Инженер за ИКТ решенија,

  кои ќе му се придружат на нашиот тим во Одделот Професионален Сервис

 Основни одговорности:
 • Имплементација на:

Мрежна инфраструктура – switching & routing;

Информациска безбедност – Firewall & End-Point;

Заштита на податоци – Backup & Recovery;

 • Дизајн, инсталација и имплементација на комплетни ИКТ решенија од продуктното портфолио на компанијата;
 • Анализа и решавање на проблемите поврзани со крајните корисници и системот, со алатки од далечина или директно од клиентските локации;
 • Администрирање на локалната ИКТ инфраструктура во рамки на компанијата;
 • Изработка на техничка документација за реализирани проекти;
 • Периодично сертифицирање за продуктите од продуктното портфолио на компанијата;
 • Посета на семинари, обуки, презентации и работилници, со цел континуирана надградба на индивидуалните знаења и перформанси;
Дали сте Вие идеалниот кандидат и поседувате …
 • Средно образование-техничка струка, предност со високо образование (инженер/ИКТ технологии);
 • Искуство во работа со компјутерски мрежи;
 • Способност за администрација на различни оперативни системи (Windows, Linux);
 • Способност за индивидуално и тимско работење;
 • Солидно познавање на говорен и пишан англиски јазик;
 • Возачка дозвола –Б категорија;
 Ние нудиме..
 • Компетитивна месечна нето плата;
 • Пријатна работна компаниска култура;
 • Програми и обуки за развој на кариера и личен развој;
 • Програма за благосостојба (спортски настани/спортски активности);

Доколку сте заинтересирани, испратете Ваша биографија на следнава e-mail адреса:     vrabotuvanje@kabtel.com.mk,   краен рок за аплицирање 15.07.2022 година

Огласот за превземење е достапен тука.