wifi4-wifi6-EnGenius-Kabtel
Cyber security News & Events news&blog Success Stories WiFi ИТ Решенија Кибер безбедност Промоции

Бенефити од новиот стандард Wi-Fi 7

Бенефити од новиот  Wi-Fi 7 стандард

Значи, што е WiFi 7?

WiFi 7 е претстојниот стандард за Wi-Fi поставен од Институтот за електротехника и електроника (IEEE). Ќе работи на сите три безжични опсези (2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz) и ќе се разликува од претходниот  стандард WiFi 6 со тоа што ќе ги подобри перформансите за потрошувачите со екстремната брзина и малата латентност. Тоа значи дека можете да ги искористите предностите на видео стриминг 8k, да искусите виртуелна реалност (VR) или проширена реалност (XR) и да следите истовремено повеќе видео конференции. Искуствата на потрошувачите и бизнисите искуствено ќе ни ги обелоденат и останатите предности со користењето на новиот стандард Wi-Fi 7, но и новите технологии.

wifi4-wifi6-bands-engenius-кабтел

Повеќето од нас користат Wi-Fi во секојдневниот живот

Без разлика дали станува збор за работа, училиште или забава, ние се потпираме на оваа технологија за да останеме информирани и продуктивни. Можеби веќе сте знаеле или не знаете дека моментално во употреба е стандардот Wi-Fi 6E и се подготвуваме за следната фаза Wi-Fi 7. EnGenius им помага на потрошувачите и бизнисите  да ја искористат Wi-Fi еволуцијата.

Нема потреба да проверувате на кој Wi-Fi сте моментално, ќе објасниме што е Wi-Fi 7, како функционира и како тоа ќе влијае на сите нас.

Работа со повеќе врски и латентност

Денешните Wi-Fi уреди обезбедуваат пристап до повеќе безжични опсези, за кои беше дискутирано претходно, но обично користат само една врска за пренос на податоци, само префрлување на друга ако се променат условите. Wi-Fi 7 ќе воведе опции за работа со повеќе врски (MLO) кои овозможуваат уредите да се поврзуваат истовремено на два опсези, што ќе доведе до зголемена пропусност, намалена латентност и зголемена доверливост. Ова значи дека вашите податоци сега ќе имаат повеќе опсези на кои ќе патуваат и ќе создаваат побрзи врски дури и во пренатрупани области или ќе ги споделуваат истите непотребни податоци за да се осигураат дека пристигнуваат во случај другиот да не успее. MLO е одличен за новите технологии како cloud computing, онлајн игри, VR/AR и видео стриминг.

Забава за потрошувачите
wifi4-wifi6-EnGenius-Kabtel
wifi4-wifi6-EnGenius-Kabtel

Со толку многу забава за споделување и интеракција, и дополнителните можности кои што доаѓаат со напредните технологии во AR/VR), овозможуваат нови бенефити, како на пример ако да не чекате видеата да се баферираат, да немате доцнења за време на играта или мора да се гледате видеа со пониска резолуција. Со Wi-Fi 7, вие и вашето семејство и пријатели можете да уживате во игри и видеа во 4k/8k истовремено.

Решенијата на EnGenius се достапни во КАБТЕЛ. Искуства од имплементираните решенија се достапни тука.