Sophos-3-nagradi-SELABS
Cyber security News & Events news&blog Solutions Success Stories ИТ Решенија Кибер безбедност

Sophos освои 3 награди за совршеност на SELabs!

Sophos освои 3 награди за совршеност на SELabs, откривајќи и запирајќи сајбер напади во реалниот свет и симулирани насочени напади со 100% точност според тестовите
ОКСФОРД, Обединетото Кралство – 22 декември 2022 година – Sophos, глобален лидер во иновациите и обезбедувањето сајбер безбедност како услуга, денеска објави дека безбедноста на крајната точка на Sophos Intercept X открила и запрела рансомвери, сајбер напади во реалниот свет и симулирала насочени напади со 100% точност во тестовите за мали и средни бизниси, како и големи компании и потрошувачи на SE Labs. Sophos заработи три AAA награди за совршени резултати на секој спроведен тест, вклучително и блокирање на малициозни URL-адреси, справување со експлоити и правилна класификација на легитимните апликации и веб-страници.
„SE Labs е еден од ретките безбедносни тестери во индустријата што симулира современи алатки за напад и тактики, техники и процедури (TTP) што сајбер-криминалците и пентестерите активно ги користат, а тоа вклучува малициозен софтвер и насочени закани што Sophos постојано ги победуваше на почетокот на синџирот на напади со 100% точност“, рече Simon Reed, Постар Потпретседател на SophosLabs. „Како резултат на тоа, Sophos ги освои сите три AAA награди на SE Labs, дополнително зацврстувајќи ја својата лидерска позиција како endpoint провајдер. Овие врвни награди ја прикажуваат способноста на Sophos да ги запре сложените напади кои користат различни комбинаци на техники, алатки и цели“.

SE Labs, исто така, тестираше производи, вклучително и Sophos Intercept X, за одбранбени способности во подоцнежни фази, како што се откривање на интерфејс за скенирање на однесување, меморија и против малициозен софтвер (AMSI), како и заштита како што е шифрирање датотеки со откупни софтвери.

„Стратегијата за сајбер безбедност на Sophos е да испорача повеќе слоеви на заштита, за одбрана од многу различни вектори на закана што напаѓачите ги користат за да ескалираат и да извршат напад“, рече Рид. „Тестовите на SE Labs докажуваат дека ги запираме нападите во најраната точка, но, исто така е важно решенијата за заштита на крајна точка како единечен производ да имаат повеќе слоеви на заштита, како Sophos Intercept X“.
„Од суштинско значење е организациите да можат да се потпрат на веродостојни, целосни тестови на синџирот на напади кои ги дуплираат сценаријата од реалниот свет“, рече Simon Edwards, извршен директор на SE Labs. „Не се работи само за поширок опсег на напади врз тестираните решенија, туку и секој чекор од нападот мора да биде реален. Не можете само да го измислите она што мислите дека го прават напаѓачите и да се надевате дека сте во право. Ова е причината зошто SE Labs го следи однесувањето на сајбер криминалот и гради тестови врз основа на тоа како напаѓачите се обидуваат да ги компромитираат жртвите. Со својата точност од 100%, Sophos потврди дека неговата безбедност на крајната точка функционира. Intercept X запре сè на нашите тестови.

Sophos, исто така, овозможува разоткривања оптимизирани за експерти за безбедносни операции кои се обучени да идентификуваат, истражуваат и реагираат на обиди за напад. Разоткривањата треба да бидат црвени знамиња кои сигнализираат за нов или тековен упад или знак за напаѓачи кои се враќаат да се обидат повторно. Во секој случај, напаѓачите се упорни и непредвидливи, како што е потврдено во тековните разузнавачки информации за закани од Sophos X-Ops.

Водечките понуди на Sophos за крајна точка вклучуваат Sophos Intercept X и Sophos XDR (за проширено откривање и одговор), кои комбинираат технологија против рансмовер, вештачка интелигенција за длабоко учење, спречување на експлоити и активни ублажувања за запирање на нападите. Понудите лесно се управуваат во платформата Sophos Central во облак или преку Sophos Managed Detection and Response, 24/7 управувана услуга за откривање и одговор (MDR) што ја користат повеќе од 13.500 организации.