Kaspersky-Gartner -Customer-Choise-Kabtel-Endpoint-2021
Cyber security news&blog Solutions Кибер безбедност

Kaspersky Endpoint – Gartner Customers’ Choice 2021

Kaspersky Endpoint – Gartner Customers’ Choice 2021, со оценка од клиентите од 4,7 (од 5).

96% од клиентите се подготвени да го препорачаат Kaspersky Endpoint Security за бизнис употреба. Kaspersky е еден од тројцада вендори прогласени Customers’ Choice Gartner Peer Insights, во најновиот круг на призанија, и за Endpoint Protection Platform (EPP) и Endpoint Detection & Response (EDR) решенијата. Kaspersky е 4 години редум прогласуван за избор на клиенти, од самиот почеток на Gartner.

Gartner Peer Insights е бесплатна платформа за анализа и рејтинг, наменета за носителите на одлуки за софтвер и услуги за компаниите. Прегледите минуваат низ строг процес на валидација и умереност во обид да се осигура автентичнот. „Гласот на клиентот“ е документ кој ги синтетизира прегледите на Gartner Peer Insights и е корисна како збирна перспектива за носителите на ИТ одлуки. Заедно со поединечните детални прегледи, е комплементарна со експертското истражување на Gartner и може да игра клучна улога во  процесите на набавки, бидејќи се фокусира на директни искуства од корисниците за имплементација и управување со решенијата. Се вклучуваат само продавачите со 20 или повеќе подобни објавени рецензии за време на наведениот 18-месечен период за поднесување. Прегледите од крајните корисници на компаниите со приходи помали од 50 милиони американски долари се исклучени од оваа методологија. Целосната методологија „Гласот на клиентот“ е достапна тука.

Kaspersky е единствениот продавач кој се препознава како избор на клиентите, секогаш кога Gartner ќе го објави признавањето на пазарот на платформата за Endpoint заштита. Кога станува збор за техничка поддршка, клиентите на Kaspersky ги оценија нашите решенија за EPP и за откривање и одговор на крајна точка (EDR) со 4,7/5,0 и 4,9/5,0 соодветно на Gartner Peer Insights од 1 декември 2021 година.

Kaspersky, исто така, е препознаен и како Customers’ Choice и во следните категории: Големи компании (1B – 10B УСД), компании со средна големина (50М – 1B УСД), јавен сектор, влада, образование и услуги. Kaspersky е исто така еден од двајцата продавачи во  Customers’ Choice од финансиската индустрија. Што се однесува до регионалното категоризирање, Kaspersky е еден од само четирите продавачи признати како Customers’ Choice во регионите на Европа, Блискиот Исток и Африка.

Добивањето на признанието Customers’ Choice е доказ дека Kaspersky постојано се развива  и во широкото портфолио има најтестирани и најнаградувани решенија за бизниси од различни големини. Бидејќи потребите на компаниите може да бидат различни во зависност од нивото на зрелост на нивната ИТ и кибер-безбедност, предлагаме посветени безбедносни рамки што ги покриваат сите нив. Докажаната и сигурна заштита на крајната точка од Kaspersky Endpoint Security for Business на ниво на рамка за безбедносни основи е основна за организации од која било големина и сложеност на инфраструктурата. Следното ниво на зрелост на ИТ безбедност – Оптимални и експертски рамки – е дополнето со EDR, Управувано откривање и одговор (MDR), напредно решение против АПТ, разузнавачки служби за закани и обука за подигање на свеста.

Од 1 декември 2021 година, Kaspersky е најрецензираниот продавач на пазарот на Gartner Peer Insights EPP со 1.887 прегледи од проверени клиенти. Коментарите на клиентите во рамките на овие прегледи вклучуваат:

„Kaspersky е синоним за безбедност и заштита на податоците. Долго време беше добро оценет од неколку специјализирани сајтови, нудејќи цврсти решенија против вируси, малициозен софтвер и други малициозни алатки. Алатката Kaspersky Endpoint Security е одлична алатка за заштита на компјутерите на корпоративна мрежа. Услугата се заснова на централен сервер одговорен за лиценцирање и дистрибуција на ажурирања и дефиниции за вируси. Системот е толку невидлив што корисникот често тешко сфаќа дека работи“, изјави специјалист за податоци и аналитика во владината индустрија.

„Ние користиме Kaspersky Endpoint Security повеќе од една година и сме многу задоволни од услугите и поддршката што ги нуди. Kaspersky е меѓу најстарите антивируси и највисоко рангирани во светот. Безбедноста и безбедноста на датотеките и податоците се многу доверливи, поддршката што ја нуди во случај на какви било проблеми е за пофалба. Kaspersky дури нуди разновидна палета на антивирусни пакети за да одговараат на вашите потреби за заштита“, изјавија Decision Analytics Associate од услужната индустрија.

 Evgeniya Naumova, извршен претседател и заменик CBDO во Kaspersky, по повод објавата дека Kaspersky Endpoint е лидер на Gartner Customers’ Choice 2021 изјави:

„За нас, четврти пат по ред да бидеме прогласени за Customers’ Choice е доказ за клучните подобрувања што ги имплементиравме во нашите бизнис решенија во последните неколку години. Тоа е исто така доказ на нашата посветеност да обезбедиме најдобра заштита за клиентите во услови на растечките ризици со кои се соочуваат нивните бизниси, додека се движиме низ пандемијата и одржуваме чекор со потребите кои се развиваат. Kaspersky е меѓу првите 5 највисоко оценети продавачи на платформи за заштита на крајните точки, решенија за откривање и одговор на крајните точки, управувано откривање и одговор, разузнавање на закани, платформи за заштита од оптоварување во облак и пазари за автоматизација на услуги според Gartner Peer Insights*. Ќе продолжиме да ги развиваме најдобрите решенија според највисоките индустриски стандарди за поддршка на бизнисите од сите големини“

За да дознаете повеќе за тоа како ги штитиме нашите клиенти и за најновите функции вклучени во Kaspersky Endpoint Security for Business, обратете се во КАБТЕЛ, Платинум Партнер на Kaspersky.

 

Gartner, Gartner Peer Insights „Гласот на клиентот“: Платформи за заштита на крајната точка, 25 ноември 2021 година

Извештајот е достапен овде.