Cyber security News & Events Solutions

Kaspersky Internet Security производ на 2020!

AV-Comparatives го именува Kaspersky Internet Security како производ на годината.

Водечкото решение за безбедност на домашните корисници на Kaspersky – Kaspersky Internet Security – беше одликуван со наградата Производ на годината 2020 по импресивен шести пат. Во годишниот извештај објавен од независната тест-лабораторија AV-Comparatives. Касперски беше признат пред 16 врсници со постигнување на Напредни + награди во седум ригорозни тестови. Така ја рангираше компанијата највисоко  меѓу производите за безбедност на Windows.

Во текот на изминатата година, корисниците се потпираа на технологијата повеќе од кога и да е во контакт со најблиските, но и да продолжат да работат далечински кога канцелариите и училиштата беа затворени. Kaspersky ги заштити своите клиенти од развој на кибер-закани во целина со најробусните и најефикасните производи на пазарот. Оваа заложба е препознаена и реафирмирана преку постигнување на шест клучни годишни награди од AV-Comparatives, за одлични перформанси на производот во изминатите 12 месеци.

Конкуренција за наградата за производ на годината 2020

Kaspersky Internet Security ги надмина сите 16 конкуренти во текот на тест-приодот и доби Advanced+ Awards награди за максимални резултати на перформансите на производите, во сите седум тестови во текот на целата година. Меѓу нив има два полугодишни теста за заштита на реалниот свет, два теста за заштита од малициозен софтвер, два теста за мерење на ефикасноста и еден тест за подобрен реален свет.

Покрај тоа, Касперски доби пет дополнителни почести за следните специфични критериуми за тестирање:

  • Advanced Threat Protection Gold – за највисоки резултати на тестот за подобрен реален свет, каде што експертите за AV-Comparatives имитираат напредни насочени напади кои имаат за цел да навлезат во заштитен систем, да ескалираат привилегии и да извршат злонамерен товар;
  • Real-World Protection Gold – за највисоки резултати во осум тестови за заштита на реалниот свет кои работат на реални напади во реалниот свет и вклучуваат лажни позитивни проценки;
  • Lowest False Positives Silver – за најмал број лажни позитиви во текот на осум тестови во реалниот свет и два теста за заштита од малициозен софтвер во текот на 2020 година;
  • Malware Protection Bronze – за високи резултати во откривање на малициозен софтвер и минимална количина лажни позитиви во рамките на два теста за заштита од малициозен софтвер од 2020 година;
  • Best Overall Speed Bronze – за минимално влијание на безбедносното решение врз перформансите на системот ,синтетички и кориснички засновани сценарија на две различни хардверски групи.
„Среќни сме што Kaspersky Internet Security  ја доби наградата за производ на годината 2020 за заштита од малициозен софтвер, заради високите стандарди на изведба и лесниот за употреба интерфејс. Настаните од минатата година покажаа дека не само големите претпријатија, туку и секое домаќинство бара високо ефективна заштита од компјутерски криминал. Касперски уште еднаш ја докажа својата способност да ги заштити уредите и податоците на крајните корисници, постигнувајќи резултати од прва класа и достигнувајќи го врвното ниво во сите категории на тестови на АВ-компаративи “, вели Андреас Клементи, основач и извршен директор на АВ- Comparatives.
„Бидејќи поединците и семејствата имаат доверба во дигиталните податоци, чувањето на нив и на нивната приватност безбедни од кибер закани е посуштинско од кога било. Независната природа на AV-Comparatives и неговото темелно и ригорозно тестирање на производот им овозможуваат на потрошувачите одличен увид во можностите на решенијата на пазарот. Воодушевени сме што нашата посветеност кон создавање побезбеден свет за нашите клиенти е признаена не само со Наградата за производ на годината, туку и со повеќе достигнувања во однос на клучните критериуми за тестирање “, вели Anton Ivanov, потпретседател на истражување на закани во Kaspersky.

За повеќе информации во врска со годишниот извештај на AV-Comparatives за 2020 година и кој се беше во кругот на тестираните, прочитајте повеќе тука.