Gartner-sophos-customer-choise-2024-firewall-endpoint-kabtel
Cyber security news&blog ИТ Решенија Кибер безбедност Награди/Awards

Sophos – Gartner Customers’ Choice за Firewalls & Endpoint

Клиентите  го препознаа Sophos како “Customers’ Choice” во Voice of the Customer Reports 2024 на Gartner® Peer Insights™ за Network Firewalls & Endpoint Protection Platforms.

Ова е трета последователна година во која клиентите го препознаваат Sophos како Customers’ Choice вендор во две категории, и е резултат на прегледите и оценките од корисниците.

Во  2024 Voice of the Customer Report for Network Firewalls , Sophos постигна оценка 4,8/5,0 врз основа на 377 потврдени прегледи на клиенти на 31 март 2024 година – најголем број прегледи од кој било производител на firewall. Sophos е исто така препознаен како Customers’ Choice во пет индустриски сегменти и е единствениот продавач позициониран во квадрантот Customers’ Choice во сегментот на индустријата за услуги.

Во Извештајот 2024 Voice of the Customer Report for Endpoint Protection Platforms, Sophos исто така постигна оценка 4,8/5,0 врз основа на 682 прегледи заклучно со 30 април 2024 година – уште еднаш, најголем број прегледи меѓу сите продавачи во извештајот. Sophos исто така беше прогласен заCustomers’ Choice во сите 11 индустриски сегменти споменати во извештајот.

Сведоштва од клиенти:

Браво Sophos за ова извонредно решение за заштитен ѕид; ти го олеснуваш нашиот живот! – Технички инженер во медиумската индустрија, со приход од 50-250 милиони долари

Заштитниот ѕид на Sophos поттикнува безбедна мрежа со силна заштита и скалабилни решенија  – ИТ Менаџер во банкарската индустрија, со приход од 50-250 милиони долари

Sophos Firewall е најдобрата опција таму за да останете пред заканите! – Менаџер во преработувачката индустрија, со приход од 50-250 милиони долари

Sophos Firewall е прекрасно решение кое нè штити од zero-day закани – Инженер за безбедност во медиумската индустрија, со приход од 50-250  милиони долари

Sophos Endpoint обезбедува најцврста заштита против откупни софтвери во индустријата – ИТ менаџер во преработувачката индустрија, со приход од 50-250 милиони долари

Заштитата на Sophos Endpoint комбинира повеќе техники за превенција за да го намали нападот – ИТ менаџер во образованието, со помалку од 5.000 вработени

Неспоредлива заштита: Sophos Intercept X Endpoint обезбедува мир на умот – Мрежен администратор во производствената индустрија, со приход од 30 милијарди долари

Sophos Intercept X е еден од најдобрите производи што некогаш сме ги користеле. – Администратор за ИТ во транспортната индустрија, со приход од 1-3 милијарди долари

Придружете се на 600.000 организации кои имаат доверба во Sophos да се брани од ransomware и други напредни закани. Истражете ги Sophos Intercept X Endpoint и Sophos Firewall денес и видете зошто тие постојано се избор на клиентите на Gartner Peer Insights.
Истражете ги решенијата на Sophos!