Facebook

phishing-kabtel-kaspersky
Cyber security News & Events news&blog Кибер безбедност

Phishing кампањa преку Facebook&Messenger

Истражувачите открија голема операција за phishing која ги злоупотребува Facebook&Messinger за д...

protecting-teens-mental-health-on-social-media-featured
Cyber security News & Events news&blog Кибер безбедност

Заштита на менталното здравје на адолесцентитите

Неодамна го одбележавме Светскиот ден на менталното здравје, меѓународен празник кој ја нагласува ва...

намалена употреба на дигитални уреди кај децата Кабтел Касперски
news&blog

82% од возрасните и 70% од децата трошат повеќе од три часа на гаџети секој ден

Една нова студија на Kaspersky покажа директна корелација помеѓу тоа колку време родителите и нивнит...

doxing-kaspersky-kabtel-doksing
Cyber security Кибер безбедност

Што е доксинг и како да се заштитите?

Што е доксинг и како да се заштитите? Бидејќи не е потребно ниту посебно знаење, ниту многу ресурси,...