Sophos-XDR-Kabtel
news&blog

Интеграција на Sophos EDR и Sophos XDR

Sophos EDR и Sophos XDR се интегрираа во една единствена понуда

Имено, Sophos понуди новитетите во својата понуда со воведување на Sophos Data Lake и лансирањето на Sophos Extended Detection and Response (XDR), со можност за интеграција со решенијата за firewall и е-mail.

Новите опции им овозможуваат на корисниците да ја проверуваат историјата дури и офлајн, да користат детекција на сомнителни мрежи од firewall-от за да истражуваат сомнителни хостови, да проверуваат обиди за фишинг и многу повеќе од тоа. Тимовите за ловење закани и ИТ операции ќе го скратат времето за детекција, така што ќе можат да ја видат пошироката слика од тоа што се случува во средината. Кога ќе се детектира нешто сомнително, истражувањето ќе биде побрзо и полесно, со што ќе се скрати и времето за реагирање.

Sophos ja имплементираше и интеграцијата на EDR и XDR во една единствена понуда.

Intercept X Advanced со EDR ќе стане Intercept X Advanced со XDR, а Intercept X Advanced Server со EDR стана Intercept X Advanced Server со XDR. На постоечките корисници на Sophos MTR автоматски им се овозможуват бенефитите од таа новата интегрирана понуда.

Сите постоечки EDR корисници автоматски ќе добијат XDR функционалност и стандардното складирање податоци во Sophos Data Lake ќе биде зголемено од седум дена на 30 дена историја.Корисниците кои веќе имаат EDR за крајни корисници или серверски EDR ќе добијат подобрено искуство – нови опции за детекција и одговор, како и дополнително зачувување податоци. Сите EDR корисници кои имаат Sophos Firewall или Sophos Email сега ќе имаат бенефит од прекрстувањето на производите. А најдобрата вест за нашите корисници е тоа што сите новини доаѓаат без дополнителни трошоци.

Тајмингот на овие промени се совпаѓа со крајот на продажбата на Central Endpoint Protection (CEP) и воведувањето на Intercept X Essentials,што исто така ја поедноставува понудата на Sophos, додека истовремено ја зајакнуваme безбедноста која им ја нудиме на корисниците.  Кабтел, e Gold Partneр на Sophos за Македонија. Искористете ги тековните промоции  Endpoint и Server заштита – тригодишна претплата по цена од еднoгодишна  и Sophos Firewall & XGS – 100% попуст на хардверот за 3-годишни лиценци, заштитете се и заштедете.